Ιστορικό εγχείρημα για τον Δ. Λαρισαίων, με υπ. Δήμαρχο τον Απόστολο Καλογιάννη Reviewed by Momizat on . Η επίτευξη ενός πρωτόγνωρου και ιστορικού σε πανελλήνιο επίπεδο εγχειρήματος  συνεργασίας δημοτικών κινήσεων που προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίε Η επίτευξη ενός πρωτόγνωρου και ιστορικού σε πανελλήνιο επίπεδο εγχειρήματος  συνεργασίας δημοτικών κινήσεων που προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίε Rating: 0

Ιστορικό εγχείρημα για τον Δ. Λαρισαίων, με υπ. Δήμαρχο τον Απόστολο Καλογιάννη

Ιστορικό εγχείρημα για τον Δ. Λαρισαίων, με υπ. Δήμαρχο τον Απόστολο Καλογιάννη

Η επίτευξη ενός πρωτόγνωρου και ιστορικού σε πανελλήνιο επίπεδο εγχειρήματος  συνεργασίας δημοτικών κινήσεων που προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, σφραγίστηκε σήμερα με την εκλογή του επικεφαλής και υποψήφιου δημάρχου Λάρισας.

kalogiannis1Το εγχείρημα που ξεκίνησε δειλά δειλά το περασμένο καλοκαίρι, ολοκληρώθηκε με την εκλογή του Απόστολου Καλογιάννη, με μια πρωτόγνωρη διαδικασία εκλογής στην οποία συμμετείχαν 240 Λαρισαίοι μέλη δημοτικών παρατάξεων αλλά εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Η εκλογική διαδικασία  ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα ενότητας και συμπόρευσης, με τους πρωταγωνιστές αλλά και πολλούς εκ των προσώπων που χειρίστηκαν την πορεία της συνεργασίας να μην μπορούν να κρύψουν την συγκίνησή τους, όπως και πολλοί εκ των παρισταμένων αντιπροσώπων.

Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, το εγχείρημα της συνεργασίας στέφεται με επιτυχία, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην πολιτική κουλτούρα της πόλης. Στο εγχείρημα μετέχουν τρεις παρατάξεις: Η Λαρισαίων Πόλις που με επικεφαλής τον Γ. Σάπκα έχασε για λίγες ψήφους τον Δήμο το 2010, υποστηριζόμενη από το ΠΑΣΟΚ, η Ενωτική Πρωτοβουλία, που είχε στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και η Πράσινη Πόλη, κυρίως οικολογικού χαρακτήρα. Στις εκλογές μετείχαν, από τη Λαρισαίων Πόλις ο επικεφαλής της (μετά την παραίτηση Σάπκα) καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Γ. Σούλτης και απο την Ενωτική Πρωτοβουλία ο οδοντίατρος Απ. Καλογιάννης.

Σε δηλώσεις τους μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος και καταχειροκροτούμενοι από τους παρισταμένους αρχικά ο κ. Ασ. Χλωρός από την «Πράσινη Πόλη», τόνισε ότι δρόμος της αλλαγής και της ανατροπής στο Δήμο Λαρισαίων ανοίγει με την ισχυρή δυναμική που αποκτά η συνεργασία.

Ο κ. Σούλτης, εμφανώς συγκινημένος συνεχάρη τον Απ. Καλογιάννη, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για ολόψυχη στήριξη της προσπάθειας. Επανέλαβε την ανάγκη της ενότητας εκφράζοντας την βεβαιότητα για νίκη στις εκλογές.

Ο υποψήφιος πλέον δήμαρχος της συνεργασίας, κ. Απόστολος Καλογιάννης, επεσήμανε ότι ζει τις πιο ξεχωριστές και όμορφε στιγμές από την ανάμειξή του στην κοινά, συμπληρώνοντας ότι το «όνειρο έγινε πραγματικότητα»…

kalogiannis2

Οι ψηφοφορίες

 

Στην πρώτη ψηφοφορία είχαν ψηφίσει 236 εκλέκτορες, 5 ψηφοδέλτια βρέθηκαν λευκά, ο Απόστολος Καλογιάννης έλαβε 130 ψήφους και ο Γιώργος Σούλτης 101 ψήφους.

Στη δεύτερη ψηφοφορία έλαβαν ο Απ. Καλογιάννης 139 και ο Γ. Σούλτης 94 ψήφους. Ο Απόστολος Καλογιάννης έλαβε τα 3/5 και εξελέγη επικεφαλής, υποψήφιος δήμαρχος, της συνεργασίας των τριών παρατάξεων «Ενωτική Πρωτοβουλία», «Λαρισαίων Πόλις» και «Πράσινη Πόλη».

 

Δηλώσεις
Καταχειροκροτούμενος και έντονα συναισθηματικά φορτισμένος, ο νέος υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι «έδωσα πολλούς αγώνες και συμμετείχα σε πολλές εκλογές στη ζωή μου. Αυτή η μάχη είναι η πιο όμορφη γιατί είναι μια μάχη ενωτική. Δεσμεύομαι οτι θα είμαι ο πρώτος μεταξύ ίσων και ότι συλλογικά θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, μια γροθιά και μια καρδιά, τόσο για το πρόγραμμα, όσο και για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου».

SANYO DIGITAL CAMERAΟ Απόστολος Καλογιάννης τόνισε ότι «στο δήμο δεν πρέπει απλά να αλλάξουν πρόσωπα αλλά οι πολιτικές, καθώς στη Λάρισα παρατηρούνται πλέον φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αργοπεθαίνει, καθώς αναγκάζεται να λειτουργεί με το 30 % των πόρων που διέθετε προ τετραετίας».

Ο κ. Καλογιάννης άσκησε επίσης σκληρή κριτική εναντίον της υποψήφιας δημάρχου Λάρισας Ρένας Καραλαριώτου, με αφορμή όσα ανακοίνωσε πρόσφατα στην εκδήλωσή της στο Δημοτικό Ωδείο.

Τέλος, τόνισε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος θα πρέπει να ενώνει και να εμπνέει και ότι, αν εκλεγεί, θα υπηρετήσει τον δήμο συλλογικά και με συνεργατικό πνεύμα.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Σούλτης ξεκαθάρισε ότι «θα είμαστε μαζί, με όλες μας τις δυνάμεις και δεν πρέπει σε αυτή την προσπάθεια να μην φύγει ούτε ένας. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με το πνεύμα που δουλέψαμε μέχρι τώρα». Επεσήμανε ότι «αν δεν τα καταφέρουμε, υποθηκεύουμε τα μέλλον των παιδιών μας. Ο δήμαρχος δεν είναι το σημαντικότερο σε αυτό μας το εγχείρημα, αλλά οι πολιτικές και το πρόγραμμα. Είμαι έτοιμος να αναλάβω και πιστεύω ότι διαθέτουμε την καλύτερη, την πιο δεμένη και την πιο συμπαγή ομάδα, ώστε να εξασφαλίσουμε όχι μόνο την ενότητα αλλά και την διεύρυνση του εγχειρήματος».

Αξίζει να τονιστεί ότι και οι δύο υποψήφιοι δεσμεύτηκαν ότι θα αποδεχτούν το οποιοδήποτε αποτέλεσμα και θα συνεχίσουν να εργάζονται για την επιτυχία του εγχειρήματος.

(Πηγή κειμένων και φωτό: Αρης Ψύχας – larissanet.gr, Μενέλαος Κατσάμπελας – onlarissa.gr)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή