Ιωάννα Λιούτα: Οι τράπεζες κερδοσκοπούν με το άτοκο χρήμα της ΕΚΤ Reviewed by Momizat on . Ενώ οι Τράπεζες παίρνουν άτοκα δάνεια από την ΕΚΤ, με μηδενικό ή και με αρνητικό επιτόκιο, όχι μόνο δεν τα μεταφέρουν στην αγορά, ως οφείλουν ,αλλά τα λίγα δάνε Ενώ οι Τράπεζες παίρνουν άτοκα δάνεια από την ΕΚΤ, με μηδενικό ή και με αρνητικό επιτόκιο, όχι μόνο δεν τα μεταφέρουν στην αγορά, ως οφείλουν ,αλλά τα λίγα δάνε Rating: 0

Ιωάννα Λιούτα: Οι τράπεζες κερδοσκοπούν με το άτοκο χρήμα της ΕΚΤ

Ιωάννα Λιούτα: Οι τράπεζες κερδοσκοπούν με το άτοκο χρήμα της ΕΚΤ

Ενώ οι Τράπεζες παίρνουν άτοκα δάνεια από την ΕΚΤ, με μηδενικό ή και με αρνητικό επιτόκιο, όχι μόνο δεν τα μεταφέρουν στην αγορά, ως οφείλουν ,αλλά τα λίγα δάνεια που χορηγούν στις μικρές επιχειρήσεις (αφού πρώτα τις “ξεσκονίσουν”), δίνονται με πολύ υψηλό επιτόκιο, για να αυξάνουν την κερδοφορία τους. Τα επιτόκια δανεισμού επιχειρήσεων και νοικοκυριών είναι τα διπλάσια του μέσου όρου της Ευρωζώνης.

Ενώ οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν δις ευρώ για την ”εξυγίανση” των Τραπεζών, τους το ”ανταποδίδουν”, καταληστεύοντας τους : διατηρούν στο μηδέν τα επιτόκια καταθέσεων ταμιευτήριου και μειώνουν δραματικά τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων: Οι καταθέσεις μέχρι 60.000 ευρώ δεν αποδίδουν κανένα τόκο και πολύ πιθανό να χρεώνουν σε λίγο για την φύλαξη των χρημάτων (που έχουν μείνει στους καταθετικούς λογαριασμούς).

Οι καταθέσεις  από 60.000-200.000 ευρώ τα επιτόκια καταθέσεων είναι 0,1%  Το μέσο επιτόκιο των προθεσμιακών καταθέσεων για 100.000 ευρώ είναι 0,6%!

Νέο κύμα μείωσης επιτοκίων καταθέσεων ανακοίνωσαν οι Τράπεζες: Η Alpha Bank μειώνει τα επιτόκια καταθέσεων συγκεκριμένων λογαριασμών κατά μία μονάδα βάσης  (0,01%) μεσοσταθμικά και θα ισχύσουν από 1 Ιουλίου 2021.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή