Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων: Δεν συμφωνήσαμε ποτέ για τη σύσταση του συλλόγου Μετεώρων “Λιθόπολις” Reviewed by Momizat on . Η Ιερά Mητρόπολις Σταγών και Μετεώρων για τον νέον σύλλογον «Διαφύλαξις και Ανάδειξις Αγιομετεωρίτικης κληρονομίας» (προστασία των Μετεώρων) Κυκλοφορεί τελευταί Η Ιερά Mητρόπολις Σταγών και Μετεώρων για τον νέον σύλλογον «Διαφύλαξις και Ανάδειξις Αγιομετεωρίτικης κληρονομίας» (προστασία των Μετεώρων) Κυκλοφορεί τελευταί Rating: 0

Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων: Δεν συμφωνήσαμε ποτέ για τη σύσταση του συλλόγου Μετεώρων “Λιθόπολις”

Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων: Δεν συμφωνήσαμε ποτέ  για τη σύσταση του συλλόγου Μετεώρων “Λιθόπολις”

Η Ιερά Mητρόπολις Σταγών και Μετεώρων για τον νέον σύλλογον
«Διαφύλαξις και Ανάδειξις Αγιομετεωρίτικης κληρονομίας»
(προστασία των Μετεώρων
)

Κυκλοφορεί τελευταία, ευρύτατα, η πληροφορία ότι ο ανωτέρω νέος Σύλλογος για την προστασία των Μετεώρων, έγινε με την σύμφωνο γνώμη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας  κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ. Τούτο είναι τελείως ανακριβές. Ο Σεβασμιώτατος ουδέποτε ρωτήθηκε, όπως θα έπρεπε, και είχε πλήρη άγνοια του γεγονότος αυτού.

Ο κ. Γρηγόριος Καλύβας επεσκέφθη στο Γραφείον του τον Σεβασμιώτατον και του επέδωσε τον φάκελο προς μελέτην του εν λόγω θέματος και ο Σεβασμιώτατος του εδήλωσεν ότι μετά την επιστροφή του από 10ημερον απουσία θα το συζητήσουμε.

Διεπίστωσεν όμως ότι εντός του φακέλου υπήρχον όχι μόνο οι προτάσεις, αλλά η «Διαταγή ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ» του Συλλόγου από την Ειρηνοδίκην Καλαμπάκας με ημερομηνίαν  27/6/2014.

Αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους του κ. Καλύβα εθεωρήθη απαράδεκτη και άτοπη, αφού τον κ. Καλύβα ο Σεβασμιώτατος εκτιμούσε ιδιαιτέρως δι’ όσα έγραφε διά τον τόπον μας. Καί όχι μόνο αυτό. Άλλα επεσκέφθη όλας τάς Ιεράς Μονάς λέγοντας εις τούς υπευθύνους των, ότι είναι εις γνώσιν του Σεβασμιωτάτου η δημιουργία του Συλλόγου. Καί τούτο είναι ψευδέστατο καί παραπλανητικόν, διότι ο Σεβασμιώτατος δέν ἐγνώριζεν τήν δημιουργίαν του Συλλόγου.

Επομένως τά όσα λέγονται καί γράφονται είναι ανακριβή καί αποβλέπουν ενδεχομένως σε άλλους στόχους. Η Ιερά Μητρόπολίς μας εκφράζει τήν βαθυτάτην λύπην γιά τά γεγονότα αυτά καί δηλώνει ότι ο Σεβασμιώτατος καί γνωρίζει καί αγαπά όπως μέχρι σήμερα τό απέδειξε περισσότερο από τούς όψιμους ορθοδόξους υπερασπιστάς των.

Αυτά πρός τό παρόν.

ΕΚ  ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή