Κάηκαν 300 αρνιά στο Αργυροπούλι! Reviewed by Momizat on . Θλιβερή και ανατριχιαστική η εικόνα  της επόμενης ημέρας σήμερα στο  σύγχρονο ποιμνιοστάσιο στο Αργυροπούλι Τυρνάβου ιδιοκτησίας  κ. Χριστίνας  Μητροτάσιου. Με Θλιβερή και ανατριχιαστική η εικόνα  της επόμενης ημέρας σήμερα στο  σύγχρονο ποιμνιοστάσιο στο Αργυροπούλι Τυρνάβου ιδιοκτησίας  κ. Χριστίνας  Μητροτάσιου. Με Rating: 0

Κάηκαν 300 αρνιά στο Αργυροπούλι!

Κάηκαν 300 αρνιά  στο Αργυροπούλι!

Θλιβερή και ανατριχιαστική η εικόνα  της επόμενης ημέρας σήμερα στο  σύγχρονο ποιμνιοστάσιο στο Αργυροπούλι Τυρνάβου ιδιοκτησίας  κ. Χριστίνας  Μητροτάσιου. Με τα αποκαΐδια ακόμα να καπνίζουν και η δυσοσμία να είναι έντονη από τις καμένες σάρκες των προβάτων. Η πυρκαγιά που προκλήθηκε από άγνωστη αιτία, στην κτηνοτροφική μονάδα  είχε ως αποτέλεσμα να αποτεφρωθούν τριακόσια  πρόβατα, χίλιες  αχυρόμπαλες,  ένας γεωργικός ελκυστήρας και να σημειωθούν σοβαρές υλικές ζημιές στην εγκατάσταση.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, του Δήμου Τύρναβου, του Α.Τ. Τύρναβου και της ΔΕΗ.  Ποιο συγκεκριμένα, ένας μεγάλος φορτωτής του Δήμου Τυρνάβου, τρία οχήματα της Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας με  εννέα άτομα πλήρωμα βοήθησαν ως τις πρώτες βραδινές ώρες  ρίχνοντας νερό για την κατάσβεση της φωτιάς υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Έργων και προϊστάμενου Πολιτικής Προστασίας κ. Βλιώρα Λάμπρο και του Διοικητή του  Α΄ Πυροσβεστικού σώματος κ. Μητσογιάννη Νικόλαο.

Η ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΑΛΒΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αξίζει να σημειωθεί η αυτοθυσία κα το άμεσο ενδιαφέρον πολίτη Αλβανικής καταγωγής. Πρόκειται για τον 20χρονο Ρομπέρτο Λότο  ο  οποίος διερχόμενος από την περιοχή και αντιλαμβανόμενος το μέγεθος της φωτιάς, καθώς και τον κίνδυνο να καούν ζωντανά τα πρόβατα τα οποία εγκλωβίστηκαν στο ποιμνιοστάσιο  με κίνδυνο της ζωής  του οικειοθελώς προσπάθησε να σώσει τα ζώα από το ποιμνιοστάσιο όταν φλέγονταν.

Ο θαρραλέος Αλβανός στην προσπάθειά του αυτή δέχτηκε πάνω τμήμα της καιόμενης σκεπής, έπαθε εγκαύματα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Παράλληλα συνεργείο της  ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στις εγκαταστάσεις για την αποφυγή μεγαλύτερων ζημιών και ένα όχημα του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου με 2 άνδρες διευκόλυναν το έργο..

Για τη φωτιά ενεργείται προανάκριση από Π.Υ. Λάρισας

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή