"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Κάκτος εξ Αμερικής…στη φύση της Τσαριτσάνης!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Είναι από τα περίεργα αλλά και τόσο ενδιαφέροντα που κρύβει η φύση, και έχει να κάνει με την παρουσία κάκτου από την Αμερική και το Μεξικό…στη φύση της Τσαριτσάνης!

Πρόκειται για τον κάκτο Opountia / Cylindropuntia / imbricata, για τον οποίο πήραμε περισσότερα χρήσιμα στοιχεία από τους δραστήριους ανθρώπους των «Φίλων του Βουνού και του Δάσους» Τσαριτσάνης, που συχνά – πυκνά «αλωνίζουν» γνωστές και άγνωστες γωνιές της περιοχής και τον εντόπισαν στη φύση της Τσαριτσάνης.

Ενδιαφέροντα τα στοιχεία που έδωσαν στην «Ε»:

«Ο συγκεκριμένος κάκτος είναι ένας κάκτος που ενδημεί στις Νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και το Βόρειο Μεξικό, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων ψυχρότερων περιοχών αλλά μπορεί επίσης να βρίσκεται διάσπαρτα και σε ημι-άνυδρες περιοχές του Τέξας και στο Ανατολικό Νέο Μεξικό. Παραμένει άγνωστο πως αυτός ο όμορφος κάκτος έφθασε στην Τσαριτσάνη! Οι χρήσεις του είναι κυρίως καλλωπιστικές αν και χρησιμοποιείται για διάφορες τελετουργίες κυρίως από ιθαγενείς. Για την ώρα, αυτόν το όμορφο κάκτο μπορεί ο περιπατητής και ο επισκέπτης να τον απολαύσει και να τον χαρεί, περπατώντας στο μονοπάτι Ν. 1 των Φίλων του Βουνού και του Δάσους Τσαριτσάνης».

Τελικά, η φύση, ακόμα και στην περιοχή μας, πάντα κρύβει εκπλήξεις…

εφημερίδα : ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης