Κάλεσμα αντίστασης από την ΠΑΣΕΒΕ Reviewed by Momizat on . «Η κατάσταση της πλειοψηφίας των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ επιδεινώνεται συνεχώς. Σύμφωνα με την τελευταίας έρευνα του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ πάνω από 200 χ «Η κατάσταση της πλειοψηφίας των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ επιδεινώνεται συνεχώς. Σύμφωνα με την τελευταίας έρευνα του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ πάνω από 200 χ Rating: 0

Κάλεσμα αντίστασης από την ΠΑΣΕΒΕ

Κάλεσμα αντίστασης από την ΠΑΣΕΒΕ

«Η κατάσταση της πλειοψηφίας των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ επιδεινώνεται συνεχώς. Σύμφωνα με την τελευταίας έρευνα του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ πάνω από 200 χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις έκλεισαν από το 2010 μέχρι και σήμερα, ενώ 2 στις 3 επιχειρήσεις δηλώνουν ακόμη και σήμερα ότι κινδυνεύουν, να κλείσουν μέσα στο 2014. Στο β’ εξάμηνο του 2013 ο μέσος όρος του τζίρου μειώθηκε κατά 22,9%, ενώ από την αρχή της κρίσης, η συνολική πτώση ανέρχεται στο 65%. Το μεγαλύτερο μέρος των καθυστερημένων οφειλών αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΑΕΕ (περίπου 40%) και ακολουθούν χρέη προς τις ΔΕΚΟ (35%), τους προμηθευτές (28%) και τα μη εξυπηρετούμενα ή καθυστερημένα δάνεια προς τις τράπεζες φθάνουν το 28%» τόνισε σήμερα το μεσημέρι το μέλος της Γραμματείας Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ, κ. Σάκης Τσιάμης, στο πλαίσιο της  συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της τοπικής Γραμματείας. Τα μέλη της ΠΑΣΕΒΕ στα Τρίκαλα κάλεσαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων να αναλάβουν δράση και να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις, έχοντας ως κυριότερο θέμα την οργάνωση της αντίστασης, ειδικά στην επίθεση του ΚΕΑΟ.  Ενώ, έκαναν γνωστό ότι  η ΠΑΣΕΒΕ θα προχωρήσει μέσα στο Σεπτέμβριο σε πλατιά σύσκεψη, όπου θα καλέσει όλα τα σωματεία να συζητήσουν την ανάγκη οργάνωσης, ενώ στις 4 Οκτωβρίου πανελλαδική ημέρα δράσης θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

“Η ΠΑΣΕΒΕ έχει επεξεργασμένο σχέδιο πάλης και πλαίσιο αιτημάτων που θα βάλει στα Σωματεία για συζήτηση, στο χώρο μας, πρέπει να συμφωνήσουμε στο βασικό. Οργάνωση της αντίστασης στη βάρβαρη πολιτική που τσακίζει το μεγαλύτερο των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Η ανάπτυξη και η επιχειρηματικότητα, στις οποίες ομνύουν οι Κυβερνήσεις σημερινές και αυριανές, διαφωνώντας μόνο στο πιο μείγμα διαχείρισης είναι καλύτερο, δεν είναι τίποτε άλλο παρά κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου που σημαίνει τη δική μας καταστροφή” τόνισαν.

Αφήστε το σχόλιο σας