Κάλεσμα για ίδρυση παράταξης στον Δ. Πύλης με πλαίσιο ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by Momizat on . Με συγκεκριμένες θέσεις για αρχή, ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται και για τον Δήμο Πύλης. Δημοσιοποιήθηκε ήδη κείμενο – κάλεσμα, με αναφορά στους στόχους, στο γενικό πλαίσ Με συγκεκριμένες θέσεις για αρχή, ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται και για τον Δήμο Πύλης. Δημοσιοποιήθηκε ήδη κείμενο – κάλεσμα, με αναφορά στους στόχους, στο γενικό πλαίσ Rating: 0

Κάλεσμα για ίδρυση παράταξης στον Δ. Πύλης με πλαίσιο ΣΥΡΙΖΑ

Κάλεσμα για ίδρυση παράταξης στον Δ. Πύλης με πλαίσιο ΣΥΡΙΖΑ

Με συγκεκριμένες θέσεις για αρχή, ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται και για τον Δήμο Πύλης. Δημοσιοποιήθηκε ήδη κείμενο – κάλεσμα, με αναφορά στους στόχους, στο γενικό πλαίσιο, στην αναγκαιότητα. Το κάλεσμα αναφέρεται σε μια πρώτη συνάντηση την ερχόμενη Κυριακή. Αναλυτικά, αναφέρονται τα εξής:

 

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Να αλλάξουμε τον τόπο μας για να αλλάξει και η ζωή μας

Ένα νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο είναι απαραίτητο για το δήμο Πύλης.

Στη χώρα μας, εδώ και δεκαετίες, οικοδομήθηκε ένα στρεβλό, πελατειακό και διεφθαρμένο πολιτικό και παραγωγικό μοντέλο που κατέληξε να μας φέρει το ΔΝΤ και την τρόικα, ανοίγοντας έτσι και τις πύλες της κοινωνικής καταστροφής. Διανύοντας τον τέταρτο χρόνο των μνημονιακών πολιτικών, η Τοπική Αυτοδιοίκηση μετατρέπεται γοργά σε προνομιακό πεδίο υλοποίησής τους.

Η αντίληψη που διαπερνά πλέον όσους δήμους εναρμονίστηκαν πλήρως με τις μνημονιακές επιλογές είναι: «ΓΗ, ΝΕΡΟ και ΑΕΡΑΣ, βορά στα επιχειρηματικά σχέδια του κεφαλαίου», με άλλα λόγια καταλήστευση του δημόσιου πλούτου και των δημόσιων χώρων. Κραυγαλέα παραδείγματα στην περιοχή μας οι ανομολόγητοι σκοποί για τα « έργα εκτροπής Αχελώου» και η περίπτωση της Μεσοχώρας, ο σχεδιασμός για την πώληση του Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου και στη συνέχεια των Λιβαδιών Περτουλίου σε ιδιωτικές τουριστικές επιχειρήσεις, οι προσπάθειες για παραχώρηση βοσκότοπων, γεωργικής γης και ποταμιών σε τεχνικές εταιρείες παραγωγής ενέργειας.

Το δημαρχοκεντρικό μοντέλο που στηρίχτηκε στις πελατειακές και παραγοντίστικες σχέσεις διαπλοκής κατέρρευσε. Σήμερα το ζητούμενο είναι η μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της τοπικής κοινωνίας στο σχεδιασμό του δικού της αύριο.

Φιλοδοξούμε να πάρουμε μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές με ένα αυτοδιοικητικό σχήμα που θα δημιουργήσουμε, το οποίο θα έχει αντιμνημονιακά, ριζοσπαστικά, οικολογικά και αντιφασιστικά χαρακτηριστικά και θα βασίζεται σε θέσεις που θα διαμορφωθούν συλλογικά με αιχμή την ανατροπή της πολιτικής  των μνημονίων.

Το πρόγραμμά μας θα αποτελέσει τον άξονα για μια ευρύτατη εκλογική συνεργασία στην τοπική κοινωνία η οποία όμως δεν θα χωράει φθαρμένα κόμματα κι αναξιόπιστα πρόσωπα που η πολιτική και αυτοδιοικητική διαδρομή τους ταυτίστηκε με διαπλοκή και διαφθορά.

Θα δώσουμε τη μάχη με αξιοπρέπεια, αριστερή ανιδιοτέλεια, μυαλό και καρδιά.

Στο παλιό, φθαρμένο, δικομματικό σύστημα θα αντιτάξουμε μια άλλη λογική, μια άλλη ηθική, μια άλλη αισθητική για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Μέλημά μας είναι η δημιουργία ενός ανοιχτού δημοκρατικού, ριζοσπαστικού, αγωνιστικού, αυτοδιοικητικού σχήματος, με διαφανείς και δημοκρατικές λειτουργίες.

Η Τ.Α. για μας οφείλει να βρεθεί δίπλα στα άτομα που έχασαν ή κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, στα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ένταξη ή στην επανένταξη στην αγορά εργασίας, στα άτομα που είναι εκτεθειμένα στον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και στα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η λειτουργία κοινωνικών παντοπωλείων, ιατρείων, φαρμακείων, η δημιουργία κοινωνικών συνεταιρισμών και η εθελοντική ενισχυτική διδασκαλία είναι μερικές μορφές αλληλεγγύης , αφού στις μέρες μας δεν πρέπει να είναι « κανείς μόνος του στην κρίση». Όλα τα κινήματα που είναι συμπαραστάτες της κοινωνίας θα βρουν το θεσμικό τους ρόλο σε μια δικιά μας αυριανή αυτοδιοικητική πραγματικότητα.

Τέλος, ο αγώνας που θα δώσουμε στην Τ.Α. είναι πρώτα απ΄ όλα αγώνας επιβίωσης της ίδιας της Αυτοδιοίκησης. Το δικό μας σχέδιο για την τεράστια περιοχή του δήμου Πύλης έχει σαν κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, τους πολίτες και την καθημερινότητά τους, την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου, του περιβάλλοντος και του δημόσιου πλούτου. Η ενότητα, η αλληλεγγύη και η δημοκρατία είναι τα δικά μας όπλα απέναντι στον ρατσισμό και τα φασιστικά μορφώματα που κινούνται απειλητικά στο κοινωνικό σώμα.

Σας καλούμε σε μια πρώτη ανοιχτή συζήτηση για συγκρότηση του αυτοδιοικητικού μας σχήματος την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις 10:30, στην καφετέρια «ΛΕΩΝ», δίπλα στην Εθνική Τράπεζα Πύλης.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή