Κάλεσμα για την αυριανή συγκέντρωση στο Κιλελέρ Reviewed by Momizat on . Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων "Η ΑΝΟΙΞΗ" αναφέρει: Μετά το σκληρό αγώνα μας στα μπλόκα  συνεχίζουμε μαζικά το δρόμο της πάλης, Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων "Η ΑΝΟΙΞΗ" αναφέρει: Μετά το σκληρό αγώνα μας στα μπλόκα  συνεχίζουμε μαζικά το δρόμο της πάλης, Rating: 0

Κάλεσμα για την αυριανή συγκέντρωση στο Κιλελέρ

Κάλεσμα για την αυριανή συγκέντρωση στο Κιλελέρ

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων “Η ΑΝΟΙΞΗ” αναφέρει:

Μετά το σκληρό αγώνα μας στα μπλόκα  συνεχίζουμε μαζικά το δρόμο της πάλης, ενάντια στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν. και τιμάμε αγωνιστικά τα 104 χρόνια ξεσηκωμού των κολίγων ενάντια στους τσιφλικάδες,  που αντιστοιχούν στους σημερινούς  επιχειρηματικούς ομίλους  που μας ξεζουμίζουν!

Η μαζική συμμετοχή μας  την Κυριακή στο ΚΙΛΕΛΕΡ θα είναι η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση, που δείχνε ξεκάθαρα ποιούς έχει φίλους. Η κυβέρνηση  φρόντισε να εξασφαλίσει φτηνό ρεύμα και συνολικά φτηνή ενέργεια στους βιομηχάνους, όχι όμως και στη φτωχή  αγροτιά, όπως ζητάμε στις κινητοποιήσεις μας. Για μας η κυβέρνηση έχει  άλλα μέτρα και σταθμά. Έχει τα άγρια νέα μέτρα της ΚΑΠ 2014-2020 μαζί με τη φορολογική καταιγίδα, προκειμένου να προωθήσει το στόχο για τη συγκέντρωση της γης και παραγωγής σε λίγα χέρια. Έχει στόχο να συγκεντρώσει γη και παραγωγή σε  μεγάλες  αγροτικές επιχειρήσεις, δηλαδή σε συγχρόνους τσιφλικάδες. με παράλληλη καταστροφή των μικρών και μεσαίων αγροτικών νοικοκυριών.

Καλούμε τους  αγρότες και αγρότισσες των Τρικάλων  που μετέτρεψαν την αγανάκτηση σε οργανωμένη αγωνιστική δράση ενάντια στα μέτρα ξεκληρίσματος από ΕΕ – κυβέρνηση, να πάρουν μαζικά μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 104ης επετείου του Κιλελέρ την Κυριακή.

Το προηγούμενο διάστημα  συσπειρωθήκαμε με το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, πήραμε μέρος σε κινητοποιήσεις στην  Περιφέρεια, στην Εφορία, στον ΕΛΓΑ, στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στις Τράπεζες, στο μαζικό συλλαλητήριο στην AGROTICA και στην πρωτόγνωρη σε συμμετοχή συγκέντρωση στην πλατεία Βάθη στην Αθήνα & στη μαχητική πορεία στη Βουλή.

Τώρα θα πορευτούμε αποφασιστικά στα ίδια βήματα με τους τότε κολίγους. Να αντιπαλέψουμε τους σημερινούς μας εκμεταλλευτές και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, που μας διώχνουν από τα χωράφια μας. Να μη συμβιβαστούμε στη φτώχεια και εξαθλίωση που μας οδηγούν!

Το συλλαλητήριο των Αγροτικών Μπλόκων στο Κιλελέρ είναι το επόμενο βήμα μας και αγωνιστικό βήμα πανελλαδικού συντονισμού της φτωχομεσαίας αγροτιάς όλης της χώρας. Ταυτόχρονα οι αγώνες μας να δυναμώσουν ακόμη πιο πολύ, ενάντια στις πολιτικές που μας αφανίζουν, να βάλουν φραγμό στα χειρότερα, να έχουν προοπτική και να αποτελέσουν αφετηρία της πάλης μας για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, ενάντια στο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.

Αυτός θα’ ναι ο πραγματικός φόρος τιμής στους τότε κολίγους και τους αγώνες τους και όχι κάποιοι από τα “μνημόσυνα υποκρισίας” αυτών, που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν πολιτικές σε βάρος της πλειοψηφίας της αγροτιάς.

Όλοι στο  συλλαλητήριο για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 104ης επετείου του Κιλελέρ

στις 9 Μάρτη 2014 στις 12 το μεσημέρι στο Μνημείο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Αναχώρηση με λεωφορεία από Τρίκαλα :

10 πμ  από την αρχή της οδού Β.Τσιτσάνη

         (κεντρική πλατεία Τρικάλων-δίπλα στο ποτάμι)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή