Κάλεσμα για το Κιλελέρ από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη» Reviewed by Momizat on . Συνάδελφοι Αγρότες-Κτηνοτρόφοι Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΝΕΛ που προέκυψε από τις εκλογές του Γενάρη παρά τις όποιες εξαγγελίες για δήθεν στήριξη της αγροτικ Συνάδελφοι Αγρότες-Κτηνοτρόφοι Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΝΕΛ που προέκυψε από τις εκλογές του Γενάρη παρά τις όποιες εξαγγελίες για δήθεν στήριξη της αγροτικ Rating: 0

Κάλεσμα για το Κιλελέρ από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη»

Kileler

Συνάδελφοι Αγρότες-Κτηνοτρόφοι
Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΝΕΛ που προέκυψε από τις εκλογές του Γενάρη παρά τις όποιες εξαγγελίες για δήθεν στήριξη της αγροτικής παραγωγής , συνεχίζει την ίδια αντιλαική – αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε που εφάρμοζαν οι προκάτοχοί της , οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ κ της ΝΔ που μας έφεραν στο χάλι που βιώνουμε.
Καθημερινά είμαστε αντιμέτωποι με την πολιτική της νέας ΚΑΠ που οδηγεί σε παραπέρα μείωση των ενισχύσεων σχεδόν κατά 50% – με την άγρια φορολογία με 13% από φέτος από το πρώτο ευρώ , τον ΕΝΦΙΑ , το νέο χαράτσι του 3% στις ενισχύσεις , – το συνεχιζόμενο χαράτσι στον ΟΣΔΕ , στον ΕΛΓΑ , τα ακριβά αγροτικά εφόδια , το πετρέλαιο και το ρεύμα , τα χαράτσια στα Νοσοκομεία , τη θηλιά των χρεών σε τράπεζες – εφορία –ΟΓΑ που μας κάνουν τον βίο-αβίωτο.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ Κ ΑΝΟΧΗ σε αυτή την κατάσταση «οι βιολιτζήδες μπορεί να άλλαξαν αλλά ο χαβάς παραμένει ο ίδιος»
Ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι ο δρόμος της συνέχισης του αγώνα να αποτρέψουμε οτιδήποτε μας καταστρέφει ,να διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα μας, που θα δώσουν ανάσα στην επιβίωση μας
Σ’αυτή την κατεύθυνση η ΟΑΣΤ «Η Άνοιξη» προγραμματίζει αγωνιστικές δράσεις και σας καλεί να συμμετέχετε μαζικά κ αγωνιστικά :

-Την Κυριακή 15 Μάρτη 12π.μ στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στο Κιλελέρ (λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την κεντρική πλατεία στις 10π.μ)
ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ
• Να μην ισχύσουν oι περικοπές της νέας ΚΑΠ 2015-2020 που οδηγούν σε μείωση ενισχύσεων σχεδόν κατά 50% σε σχέση με το2013.
• Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή.
• Να μην ισχύσει η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13% και η προκαταβολή φόρου 27,5% για το 2015. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να μην φορολογηθούν οι ενισχύσεις.
• Όχι στα λογιστικά βιβλία σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40000€ που θα προσαυξάνεται κατά 5000€ για κάθε παιδί.
• Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των φτωχών αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, στο ΚΕΑΟ, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού τους ή χωραφιού, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.
• Διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων, από το συνολικό ποσό των οφειλών των μικρομεσαίων αγροτών προς τα πιστωτικά ιδρύματα.
– Κούρεμα σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
• Με ευθύνη του κράτους να διασφαλιστεί η παροχή από τα πιστωτικά ιδρύματα και χωρίς υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης περιουσιακών τους στοιχείων, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για να ανταποκριθούν στην αγορά καλλιεργητικών εφοδίων για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.
• Να μην γίνεται παρακράτηση από τις εθνικές ενισχύσεις και της επιστροφής ΦΠΑ και πετρελαίου, για χρέη που έχουν οι αγρότες σε ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ, Δήμους.
. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές – Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
• Κατάργηση από φέτος των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεις, κ.ά, όπως και στα νοσοκομεία , τα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΠΥ και τα φάρμακα. Σφράγιση όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Να μην επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ γεωργοί και κτηνοτρόφοι για την υποβολή των δηλώσεων . Να μην εφαρμοστεί η παρακράτηση της ενίσχυσης 3% και να μην ισχύσει η κατάργηση της ενίσχυσης σε όσους καλλιεργούν 4 στρέμματα και κάτω.
• ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο.
• Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα.
• Επιδότηση ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους , δωρεάν νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων και ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων, υποδομές για την αντιμετώπιση των ζωονόσων.
• Άμεσα να δοθεί το σύνολο της εξισωτικής αποζημίωσης σε όλους τους δικαιούχους με βάση τις βοσκήσιμες εκτάσεις του 2012. Χορήγηση της ενίσχυσης με βάση τον αριθμό του ζωικού κεφαλαίου και όχι τους βοσκότοπους.
• Άμεση και δίκαιη αποζημίωση για τον καταρροϊκό πυρετό και μέτρα για την αποκατάσταση του ζωικού κεφαλαίου. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των κοπαδιών και την Αντιμετώπιση του ιού
ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗ – ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Αφήστε το σχόλιο σας