"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22 C
Trikala

Κάλεσμα εργατικών σχημάτων και συλλογικοτήτων το Σάββατο στην αντιπολεμική συγκέντρωση

lafarm

Σχετικά άρθρα

“ΟΧΙ στον Πόλεμο ΝΑΙ στην Ειρήνη και στη Φιλία των Λαών”

Ένας χρόνος από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

Στις 24 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, με την ρωσική εισβολή, την ενεργό συμμετοχή των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και την εμπλοκή και της χώρας μας. Τίποτε δε δείχνει πως πρόκειται να τερματιστεί σύντομα ο πόλεμος, ενώ οι λίστες θανάτου αυξάνονται καθημερινά, οι ζημιές σε υποδομές και περιβάλλον είναι ανυπολόγιστες. Ταυτόχρονα η «τρελή» κούρσα των εξοπλισμών φτάνει σε μυθώδη ποσά δισεκατομμυρίων, την ίδια στιγμή που οι λαοί οδηγούνται σε ενεργειακή φτώχεια και αναγκάζονται σε ακόμη μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση και κατάργηση εργασιακών, συνδικαλιστικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.

Με φόντο αυτήν την πολεμική όξυνση, ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος, με τα επεισόδια και τις εμπλοκές να γίνονται πλέον σε καθημερινή βάση και με τα εξοπλιστικά προγράμματα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Με τη συνεχή προσπάθεια εκτροφής εθνικιστικού και πολεμικού κλίματος στους λαούς των δύο χωρών να μπαίνει στη στόχευση των αστικών τάξεων, συνεπικουρούμενων των ΜΜΕ.

Σ’ αυτή την περίοδο, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται στη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξή του, με την όξυνση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και με την αναζωπύρωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, πραγματοποιείται και η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μπλίνκεν στην Αθήνα στις 21 Φεβρουαρίου, ως τελικού προορισμού στην περιοδεία του σε Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο.

Πιστεύουμε πως πρέπει να σημάνει ένας συναγερμός στο αντιπολεμικό κίνημα της χώρας μας, αλλά και ευρύτερα όλων των λαών της περιοχής, και να πραγματοποιηθούν μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και πολύμορφες παρεμβάσεις και δράσεις το επόμενο διάστημα, με αποκορύφωμα τις ημέρες της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και ορόσημο την ημέρα της επίσκεψης του Αμερικάνου υπουργού εξωτερικών στη χώρα μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΡΩΣΙΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ – ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ: ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Καλούμε τους εργαζόμενους και εργαζόμενες, αγωνιστές και αγωνίστριες, σωματεία, συνδικαλιστικές παρατάξεις, και συλλογικότητες, σε αντιπολεμική συγκέντρωση – διαμαρτυρία στα Τρίκαλα, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 12:00 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων – Ανέργων νομού Τρικάλων

Αριστερή Πρωτοβουλία Γεωτεχνικών

Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών

Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδος

Ενωτικό Κίνημα Υγειονομικών Τρικάλων

Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης & ΠολιτισμούΠαρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις ΣΕΠΕ Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης