Κάλεσμα και από τους Υγειονομικούς του ΠΑΜΕ για τη συγκέντρωση στον ΕΟΠΥΥ Reviewed by Momizat on . Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, καλεί τους  εργαζόμενους υγειονομικούς, Νοσηλευτές, Γιατρούς, τους νέους και τις νέες που εργά Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, καλεί τους  εργαζόμενους υγειονομικούς, Νοσηλευτές, Γιατρούς, τους νέους και τις νέες που εργά Rating: 0

Κάλεσμα και από τους Υγειονομικούς του ΠΑΜΕ για τη συγκέντρωση στον ΕΟΠΥΥ

Κάλεσμα και από τους Υγειονομικούς του ΠΑΜΕ για τη συγκέντρωση στον ΕΟΠΥΥ

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, καλεί τους  εργαζόμενους υγειονομικούς, Νοσηλευτές, Γιατρούς, τους νέους και τις νέες που εργάζονται  σε προγράμματα μαθητείας στο χώρο του νοσοκομείου-Κ.Υ-Ψυχαργός- τους μαθητές τις Σχολές Νοσηλευτικής  καθώς και τους άλλους εργαζόμενους από τον Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, τους συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, γυναίκες των εργατικών και λαϊκών οικογενειών

σε ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ !!!!

 

Τώρα!!!! Να μην αφήσουμε ούτε ένα λεπτό να πάει  χαμένο, κάθε σωματείο, εργατικό-σωματείο Αυτοαπασχολούμενων, λαϊκή επιτροπή, οι επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ, να οργανώσουν άμεσα αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να πάρουν ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ για να σταματήσουμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα που αποφάσισε για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με τη πρόσφατη ψήφιση του σχετικού νόμου. 

Να ακυρώσουμε το κλείσιμο των πολυατρείων του ΕΟΠΥΥ (Πρώην ΙΚΑ).

Ούτε στιγμή να μην επιτρέψουμε να μείνουν κλειστά.   

Η κυβέρνηση λέει ότι θα είναι προσωρινό το κλείσιμο, αλλά καμιά αρρώστια δεν περιμένει προσωρινά, πότε να ξαναξεκινήσουνε την λειτουργία τους τα πολυατρεία.

Ακόμα και όταν επαναλειτουργήσουν η κυβέρνηση, δεν θα αφήσει ανοιχτά ούτε τα μισά.

  • Δεν αντέχουμε την ταλαιπωρία να τρέχουμε  να βρούμε ποιος συμβεβλημένος γιατρός δεν θα έχει συμπληρώσει το πλαφόν των 400 επισκέψεων το μήνα για να μας δεχτεί να τον επισκεφτούμε.
  • Δεν αντέχει να περιμένει ο άρρωστος  να τον δεί  ο γιατρός μετά από ένα μήνα και βάλε και να εξαναγκάζεται να πληρώνει την επίσκεψη από τη τσέπη του.
  • Δεν αντέχουμε να ψάχνουμε να βρούμε γιατρό που δεν έχει πιάσει το μηνιαίο πλαφόν  στη συνταγογράφιση των φαρμάκων για να μπορεί να συνταγογραφήσει.
  • Δεν ανεχόμαστε να θησαυρίζουν οι επιχειρηματίες από την αρρώστια μας.

Αύριο, με την εφαρμογή του νέου νόμου θα πληρώνουμε ακόμα περισσότερα, αν δεν τους σταματήσουμε..

Να  πάψουμε να ξαναπληρώνουμε για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες.  Τα έχουμε ήδη πληρώσει!

Μας ληστεύει το κράτος και η εργοδοσία στους τόπους  δουλειάς, μας ληστεύει ξανά  με τη φορολογία, το ΦΠΑ και τα χαράτσια. Κι από όλα αυτά δεν μας επιστρέφει  ουσιαστικά τίποτα πίσω σε υπηρεσίες υγείας- πρόνοιας, παρά ένα «βασικό πακέτο παροχών» που δεν φτάνει ούτε για ζήτω, που  γίνεται  όλο  και  πιο  φτωχό.

Απαιτούμε τώρα να συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα πολυατρεία του ΕΟΠΥΥ.

  • Να σταματήσει η διαθεσιμότητα των γιατρών και των άλλων εργαζομένων.
  • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων.
  • Όλα τα πολυατρεία του ΕΟΠΥΥ να εξοπλιστούν πλήρως με σύγχρονα μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά και να λειτουργήσουν  24 ώρες το 24ωρο ως αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα υγείας με  έμφαση της λειτουργίας τους  στη πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωσης των ασθενειών
  • Να καταργηθούν τα πλαφόν στη συνταγογράφηση γιατί σε τελευταία ανάλυση εμείς πληρώνουμε τη «νύφη».

Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν   σύστημα Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία!

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή