Κάλεσμα της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Ιδ. Υπαλλήλων για την απεργία Reviewed by Momizat on . Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Συνάδελφοι συναδέλφισσες ιδιωτικοί υπάλληλοι, πάρτε όλοι μέρος στην απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλ Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Συνάδελφοι συναδέλφισσες ιδιωτικοί υπάλληλοι, πάρτε όλοι μέρος στην απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλ Rating: 0

Κάλεσμα της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Ιδ. Υπαλλήλων για την απεργία

Κάλεσμα της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Ιδ. Υπαλλήλων για την απεργία

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Συνάδελφοι συναδέλφισσες ιδιωτικοί υπάλληλοι, πάρτε όλοι μέρος στην απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την Κυριακή 3-11-13, ημέρα που η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξουν τα μαγαζιά.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ στις 11.00, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων ενάντια στο άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές.

Κανένας για δουλειά την Κυριακή!

Η επίθεση της κυβέρνησης και συνολικότερα του κεφαλαίου εντείνεται. Στον ιδιωτικό τομέα η κατάσταση είναι τραγική. Η Ε.Ε., το ΔΝΤ, η κυβέρνηση της Τρόικας και του κεφαλαίου, έχουν μετατρέψει σε ζούγκλα τους εργασιακούς χώρους. Οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί, διευκολύνουν την ασυδοσία οποιουδήποτε εργοδότη.

-Μείωσαν τους μισθούς και τα μεροκάματα

-Κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις.

-Μείωσαν τις ασφαλιστικές εισφορές της εργοδοσίας

-Καθιερώθηκε η εκ περιτροπής εργασία και οι υπερωρίες έγιναν πιο φτηνές.

Τώρα προστίθεται και η κατάργηση της Κυριακής αργίας προς όφελος των μεγαλέμπορων και των πολυεθνικών, καταστρατηγώντας  έτσι το δικαίωμα της κυριακάτικης αργίας και κάνοντας μας εργαζόμενους λάστιχο. Οι καπιταλιστές, επιδιώκουν με τη μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, το απελευθερωμένο ωράριο, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους, να μεγαλώσει η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης. Θέλουν να αφαιρέσουν όσο ελεύθερο χρόνο απέμεινε στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στη νεολαία και τις γυναίκες.

Η κατάσταση στο επόμενο διάστημα θα χειροτερέψει. Οι φόροι και τα χαράτσια θα πολλαπλασιαστούν. Το χτύπημα των μισθών και συντάξεων θα είναι μια διαρκής κατάσταση. Η ανεργία θα διογκωθεί. Δεν πρόκειται να σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Όλοι οι εργαζόμενοι και άνεργοι του κλάδου μας να απαντήσουμε στην επίθεση των καπιταλιστών και της κυβέρνησής τους. Με ενιαίο μέτωπο στη βάση των κοινών μας προβλημάτων και συμφερόντων. Να περιθωριοποιήσουμε τους γραφειοκράτες και τους συμβιβασμένους που είναι τροχοπέδη για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
-Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

-Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.

-Σταθερός χρόνος εργασίας, συνεχές ωράριο, 7ωρο-5νθήμερο-35ωρο.

-Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων, με αυξήσεις που θα ενσωματώνουν τον πληθωρισμό.

-Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα που καθυστερούν.

-Απαγόρευση δια νόμου των απολύσεων

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ!

Συνεχίζουμε τον αγώνα με την συμμετοχή μας στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία, την Τετάρτη 6 Νοέμβρη

Κάτω η κυβέρνηση του κεφαλαίου,  της ανεργίας, της φτώχειας, της πείνας, της εξαθλίωσης.

Καταγγελία του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων

Μονομερής Διαγραφή του δημόσιου χρέους

Εργατική κυβέρνηση!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ την Κυριακή  3-11-13 στις 11 το πρωί

Και στην συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο την Τετάρτη 6/11 στις 10 το πρωί

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή