Κάλεσμα του Μουσείου Τσιτσάνη για αρχειακό υλικό Reviewed by Momizat on . ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ Αγαπητές/οί φίλες/οι Το «Μουσείο Τσιτσάνη», ένα όραμα του Δήμου Τρικκαίων και μια απαίτηση του πνευματικού κόσμου και των φίλων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ Αγαπητές/οί φίλες/οι Το «Μουσείο Τσιτσάνη», ένα όραμα του Δήμου Τρικκαίων και μια απαίτηση του πνευματικού κόσμου και των φίλων Rating: 0

Κάλεσμα του Μουσείου Τσιτσάνη για αρχειακό υλικό

Κάλεσμα του Μουσείου Τσιτσάνη για αρχειακό υλικό

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ
Αγαπητές/οί φίλες/οι
Το «Μουσείο Τσιτσάνη», ένα όραμα του Δήμου Τρικκαίων και μια απαίτηση του πνευματικού κόσμου και των φίλων της ελληνικής μουσικής, βρήκε τη στέγη που του αρμόζει στο κτήριο των παλιών φυλακών. Σύντομα ολοκληρώνεται η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, προκειμένου το Μουσείο να είναι έτοιμο να υποδεχθεί όλους τους πολίτες, τους φίλους του Βασίλη Τσιτσάνη και της ελληνικής λαϊκής μουσικής.
Η διεύθυνση του Μουσείου αποφάσισε να έρθει σε επαφή με τον κάθε έναν, είτε είναι μεμονωμένο πρόσωπο είτε φορέας, που μπορεί να συνδράμει το έργο που υλοποιείται.
Ετσι, απευθύνεται σε όλους/ες, όσοι/ες έχουν στην κατοχή τους αντικείμενα, στοιχεία ή/και ντοκουμέντα, που θα εμπλουτίσουν τη συλλογή του Μουσείου.
Η στήριξη των πολιτών, μέσω προσφορών και δωρεών, είναι η βάση για τη δημιουργία, την ανάπτυξη και τη λειτουργία του Μουσείου. Είτε πρόκειται για ένα μικρό αντικείμενο είτε για το μεγαλύτερης αξίας σπάνιο ντοκουμέντο, η χρήση του για μελέτη και η έκθεσή του στη συλλογή, είναι πολύτιμα και ανεκτίμητα για το Μουσείο.
Η οικογένεια Τσιτσάνη καθώς και άλλοι ιδιώτες και ερευνητές , αναγνωρίζοντας το έργο του «Μουσείου Τσιτσάνη» στην καταγραφή, διάσωση και διάδοση του λαϊκού πολιτισμού και ιδιαίτερα του λαϊκού μας τραγουδιού, έχουν ήδη παραχωρήσει στο Μουσείο, πλήθος στοιχείων και ντοκουμέντων για τη ζωή και το έργο του μεγάλου μας δημιουργού.
Για τον εμπλουτισμό των συλλογών, την τεκμηρίωση και προβολή του έργου του Τσιτσάνη, την ανάπτυξη και επέκταση της δραστηριότητας του Μουσείου σε νέους τομείς, η συμμετοχή του κάθε πολίτη είναι απαραίτητη και σημαντική.
Για περισσότερες πληροφορίες ή ενεργή συμμετοχή στο έργο του Μουσείου, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
«ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΣΙΤΣΑΝΗ»
ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ 1 – ΠΑΛΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
ΤΡΙΚΑΛΑ Τ.Κ. 42131
ΤΗΛ. 24310-77977
email: tsitsanis@trikalacity.gr
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή