Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την απεργία Reviewed by Momizat on . Όλοι στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κεντρική πλατεία των Τρικάλων στις 10:00 π.μ.   Μέρα πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, σε ιδιωτικό και δημ Όλοι στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κεντρική πλατεία των Τρικάλων στις 10:00 π.μ.   Μέρα πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, σε ιδιωτικό και δημ Rating: 0

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την απεργία

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την απεργία

pameΌλοι στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κεντρική πλατεία των Τρικάλων στις 10:00 π.μ.

 

Μέρα πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι η σημερινή. Το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην συγκέντρωση που διοργανώνει.

Απεργούμε για Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στη βάση των Συμβάσεων του 2009. Για κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων. Για προστασία των ανέργων.

Απεργούμε ενάντια στην επίθεση ΕΕ – κεφαλαίου – κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, γιατί η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί με ή χωρίς μνημόνιο, με αυτή ή την άλλη συνταγή διαχείρισης.

Απεργούμε, γιατί η λεγόμενη «ανάκαμψη» είναι ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου και όχι των εργαζομένων, του λαού.

Απεργούμε, γιατί δεν μας ξεγελάνε τα ψίχουλα, το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα» που δίνει η κυβέρνηση, που δεν μπορεί να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες μας.

Απεργούμε ενάντια σε όλες τις προσπάθειες εκφοβισμού και αποπροσανατολισμού, απορρίπτοντας αυταπάτες και ψεύτικες προσδοκίες.

 

Το πλαίσιο πάλης

Για την απεργία, το ΠΑΜΕ προβάλλει το παρακάτω πλαίσιο αιτημάτων:

  • Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει η υποχρεωτικότητά τους και να υπογραφεί ΕΓΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση. Να σταματήσουν το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
  • Να μην καταργηθούν τα ήδη πετσοκομμένα οικογενειακά επιδόματα, τα επιδόματα μητρότητας και τα άλλα επιδόματα του ΟΑΕΔ, ως συνέπεια της νέας μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.
  • Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά γραφεία. Ολοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες.
  • Να σταματήσει η άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων στα άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης.
  • Να μπει φρένο στις συζητήσεις για την απελευθέρωση των απολύσεων που προετοιμάζουν. Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να ανακληθούν οι έως σήμερα απολύσεις στο δημόσιο τομέα και να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, στην Υγεία και την Πρόνοια.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
  • Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που επιφέρουν. Να γίνουν τα μονοπώλια λαϊκή περιουσία.
  • Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού.
  • Να σταματήσει κάθε συζήτηση για παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Αφήστε το σχόλιο σας