"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για το ΚΙΛΕΛΕΡ

lafarm

Σχετικά άρθρα

APERGIA PAME 27 11 146
Συμπληρώνοντας τα 105 χρόνια από την εξέγερση των κολίγων στο Κιλελέρ, η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ, στέλνει αγωνιστικό, ταξικό μήνυμα στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, την εργατική τάξη του νομού μας.
Μετά από έναν αιώνα, ο γιορτασμός του Κιλελέρ είναι πιο επίκαιρος, στέλνει μήνυμα ότι με τους αγώνες, την σύγκρουση την ανατροπή μπορούν να υπάρχουν κατακτήσεις, γιατί κανένας αγώνας δεν πήγε χαμένος, μόνο ο αγώνας που δεν έγινε.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πατώντας πάνω σε ελπίδες και προσδοκίες εργατών, ανέργων, συνταξιούχων, φτωχών αγροτών, με εργαλείο την διαφημιστική απάτη μιας δήθεν «περήφανης» διαπραγμάτευσης προσπαθεί να περάσει ευκολότερα το νέο μνημόνιο βαφτίζοντάς το ως νέα συμφωνία με τους «εταίρους» και την τρόικα ως θεσμικό μηχανισμό.
Όλα αυτά για τα οποία ο ελληνικός λαός μάτωσε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και αντιπάλεψε, παρατείνονται: αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων, της αντιαγροτικής πολιτικής Ε.Ε. της νέας ΚΑΠ και του ξεκληρίσματος της αγροτιάς.
Η νέα κυβέρνηση προσπαθεί να καλλιεργήσει τη λογική τις αναμονής, να παρουσιάσει κάποια μετρά – ψίχουλα για λίγους, ως φιλεργατική πολιτική.
Η εργατική τάξη, το κίνημα της μαζί με τους συμμάχους της αγρότες, οφείλει αποφασιστικά να αποκρούσει τα ψευδεπίγραφα συνθήματα της εθνικής ομοψυχίας και περηφάνιας.

kileler

 Πατριωτισμός για εμάς είναι το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Όπως και πρίν 105 χρόνια πατριωτισμός για τους κολίγους του θεσσαλικού κάμπου ήταν η εξέγερση, η σύγκρουση ενάντια στους τσιφλικάδες καταπιεστές τους.
 Κριτήριο για εμάς είναι η κάλυψη των συγχρόνων λαϊκών αναγκών και όχι η κερδοφορία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Όπως κριτήριο για την εξέγερση των κολίγων του Θεσσαλικού κάμπου ήταν η πάλη για να πάρουν τη γη που καλλιεργούσαν από τους τσιφλικάδες, που είχε νεκρούς αγρότες και εργάτες.
Όπως και τότε οι κολίγοι με τους τσιφλικάδες έτσι και σήμερα ο κόσμος που παράγει τον πλούτο με τους καπιταλιστές, είμαστε δυο διαφορετικοί κόσμοι.
Για αυτό δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, διεκδικούμε τις απώλειες των τελευταίων ετών και βάζουμε προοπτική να αποτινάξουμε τους εκμεταλλευτές μας που μας απομυζούν, την ΕΕ των μονοπωλίων που ξεκληρίζει την μικρομεσαία αγροτιά, συγκεντρώνει την παραγωγή στους λίγους, κάνει ακριβή τη διατροφή του λαού για το κέρδος του καπιταλιστή.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η οργάνωση της πάλης μας.
Ο συντονισμός, η κοινή μας δράση, η διεκδίκηση καλύτερων όρων ζωής μαζί με τους συμμάχους μας, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και την νεολαία των λαϊκών οικογενειών.
Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ, καλούμε την εργατική τάξη στο νομό μας, καλούμε εργατικά σωματεία του νομού μας, να συμμετέχουν μαζικά με τα μέλη τους στη μεγάλη λαϊκή διαδήλωση στο Κιλελέρ.
Κυριακή 15 Μάρτη 12.00 π.μ. στο Πανελλαδικό Αγροτικό Συλλαλητήριο στο Κιλελέρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης