"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Κάλεσμα των ιδιωτικών υπαλλήλων για την απεργία

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΟΛΟΙ στον αγώνα, όλοι στη μάχη της 24ωρης Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας της Πέμπτης 27/11/2014.

ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ /ΣΕΣ
Έρχεται νέα, συντονισμένη, πανευρωπαϊκή αντεργατική επίθεση!
Μας θέλουν μόνιμα στην φτώχεια και στην ανέχεια, αλυσοδεμένους!
Η απεργία στις 27 Νοέμβρη, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ της πάλης απέναντι στον πόλεμο που μας έχει κηρύξει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και επιχειρηματικοί όμιλοι. Ανοίγουν νέα μέτωπα σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού. Δυναμώνουν την επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των νέων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των γυναικών.
Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, η μεγαλοεργοδοσία απαιτούν νέες ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Έχουν έτοιμη παρέμβαση στο συνδικαλιστικό νόμο. Επιδιώκουν να επικρατήσει άκρα του τάφου σιωπή στους κλάδους και στους εργασιακούς χώρους. Θέλουν να χτυπήσουν κάθε εργατική διεκδίκηση, τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία.
Έτσι σχεδιάζουν την έξοδο από την κρίση. Αυτό είναι η ανάκαμψη που προσδοκούν και ετοιμάζουν. Τέτοιο σχέδιο υπάρχει για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
Μας την έχουν στημένη!
Να μη μας πιάσουν απροετοίμαστους!
Κανένας εργάτης, άνεργος δεν πρέπει να λείψει!
Κανένας να μη γίνει απεργοσπάστης!

Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ή θα σκύψουμε το κεφάλι και θα δεχθούμε να δουλεύουμε μόνιμα για 500, 300 και 200 ευρώ, μισοάνεργοι, άνεργοι, χωρίς δικαιώματα ή θα μπούμε σε νέους αγώνες για ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, καλεί όλους τους εργαζόμενους , μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, σε ενιαίο μέτωπο αντίστασης απέναντι στην κλιμάκωση του πολέμου εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΕΕ, να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία στις 27/11/2014 και να συμμετέχουν μαζικά σε αυτή.

• Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ακύρωση της συμφωνίας Ο.Ι.Υ.Ε και εργοδοσίας που προβλέπει μείωση των μισθών.
• Επαναφορά της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το εμπόριο, όπως στις 31/12/2009.
• Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. Ωράριο 40 ωρών, πενθήμερο και κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.
• Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
• Κανένας μόνος του στην επίθεση των εργοδοτών, στις απολύσεις.
Συνάδελφοι, τώρα ακόμη ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα να συνεχίσουμε την πάλη.

Όλοι στην Απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων στις 10.00π.μ στη κεντρική πλατεία.
ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης