Κάλεσμα των τρικαλινών αγροτών σε φορείς για στήριξη του αγώνα Reviewed by Momizat on . ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ "Η ΑΝΟΙΞΗ" Προς το Εργατικό Κέντρο , τον Εμπορικό Σύλλογο, την Ομοσπονδία ΕΒΕ, κάθε μαζικό φορέα των Τρικάλων και της Θεσ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ "Η ΑΝΟΙΞΗ" Προς το Εργατικό Κέντρο , τον Εμπορικό Σύλλογο, την Ομοσπονδία ΕΒΕ, κάθε μαζικό φορέα των Τρικάλων και της Θεσ Rating: 0

Κάλεσμα των τρικαλινών αγροτών σε φορείς για στήριξη του αγώνα

Κάλεσμα των τρικαλινών αγροτών σε φορείς για στήριξη του αγώνα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ “Η ΑΝΟΙΞΗ”

Προς το Εργατικό Κέντρο ,

τον Εμπορικό Σύλλογο,

την Ομοσπονδία ΕΒΕ,

κάθε μαζικό φορέα των Τρικάλων και της Θεσσαλίας

 

Εδώ και δυο βδομάδες έχουμε βγει ξανά  στους δρόμους μαζί με  τα τρακτέρ της δουλειάς και του αγώνα, στα μπλόκα για την επιβίωση. Παλεύουμε, με νύχια και με δόντια, για να κρατήσουμε τα χωράφια μας και τα ζώα μας, να παραμείνουμε στα χωριά μας, να ζούμε τις οικογένειές μας από τη δουλειά μας, με αξιοπρέπεια.

Για μας τους φτωχούς αγρότες, αυτός ο αγώνας είναι μονόδρομος. Αν δεν τον κάνουμε, αν δεν αντισταθούμε, θα μας ξεριζώσουν από τη γη μας και θα μας πετάξουν στον Καιάδα της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Είναι και αγώνας δίκαιος. Τούτη, μάλιστα, τη φορά δε ζητάμε να μας δώσουν τίποτα. Ζητάμε να μην μας παίρνουν και τα λίγα που μας έχουν απομείνει.

Η κυβέρνηση αντί να μας απαντήσει και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης, από τη μία μας κοροϊδεύει και μας περιπαίζει  και από την άλλη  υψώνει τείχη  αδιαλλαξίας απέναντι στις διεκδικήσεις μας και  καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό ενάντιά μας.

Η μέχρι τώρα μαζικότητα του αγώνα μας και τα μεγάλα παλλαϊκά συλλαλητήρια συμπαράστασης και αλληλεγγύης  έδωσαν αποφασιστικές απαντήσεις στην κυβέρνηση  και τους συμμάχους της.

Η μαζική παρουσία εργατών, υπαλλήλων , αυτοαπασχολούμενων,  επαγγελματιών, βιοτεχνών , δηλαδή των δικών μας συμμάχων,  στις αγροτικές κινητοποιήσεις έδειξε πόσο δυνατή  μπορεί να γίνει η αυτή η λαϊκή συμμαχία ως αντίβαρο στην ασκούμενη πολιτική.

Έτσι , μέσω και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, στην οποία συμμετέχει και η ομοσπονδία μας αποφασίσαμε να πάρουμε νέες πρωτοβουλίες για το συντονισμό και την αλληλεγγύη στον αγώνα μας.

Συγκεκριμένα:

•  Την Τετάρτη 19/2, στη 1 μεσημέρι, θα γίνει πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, με τα τρακτέρ να παραμένουν στα μπλόκα όλης της χώρας.

•  Αντιπροσωπεία μας θα επισκεφθεί:

–         τον ΟΓΑ στην Αθήνα, με αίτημα να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια των ανασφάλιστων αγροτών.

–         το υπουργείο Ενέργειας, με αίτημα να εφαρμοστεί η περσινή απόφαση για παροχή στους αγρότες νυχτερινού ρεύματος. 

Καλούμε  το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, τον  Εμπορικό  Σύλλογο Τρικάλων, την Ομοσπονδία ΕΒΕ Τρικάλων , καθώς και τους μαζικούς φορείς του νομού μας και όλης της Θεσσαλίας , να δυναμώσουν την έμπρακτη στήριξη στον αγώνα τους,  με στάση εργασίας, κλείσιμο καταστημάτων κατά τις ώρες διεξαγωγής του πανελλαδικού παναγροτικού συλλαλητηρίου  την Τετάρτη . Επίσης με  οργανωμένη παρουσία στο συλλαλητήριο της Αθήνας , με πρακτική βοήθεια για την επιτυχία του( πχ οικονομική ενίσχυση για τη ναύλωση λεωφορείων)  ή  όποια άλλη μορφή συμπαράστασης και αλληλεγγύης επιλέξουν.

Αναχώρηση λεωφορείου από τα Τρίκαλα

για το πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει

την Τετάρτη στις 7 το πρωί από την αρχή της οδού Β.Τσιτσάνη

  (κεντρική πλατεία Τρικάλων-δίπλα στο ποτάμι)

 τηλέφωνο επικοινωνίας 69 74 14 71 81

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή