Κάποτε στην Ασκληπιού Reviewed by Momizat on .   Αυτή ήταν κάποτε  η κεντρική οδός Ασκληπιού στα Τρίκαλα. Πρόκειται βέβαια για το τμήμα της από το ύψος της σημερινής πλατείας Χατζηπέτρου και προς το κέν   Αυτή ήταν κάποτε  η κεντρική οδός Ασκληπιού στα Τρίκαλα. Πρόκειται βέβαια για το τμήμα της από το ύψος της σημερινής πλατείας Χατζηπέτρου και προς το κέν Rating: 0

Κάποτε στην Ασκληπιού

Κάποτε στην Ασκληπιού

 

Αυτή ήταν κάποτε  η κεντρική οδός Ασκληπιού στα Τρίκαλα. Πρόκειται βέβαια για το τμήμα της από το ύψος της σημερινής πλατείας Χατζηπέτρου και προς το κέντρο της πόλης όπως μας θυμίζει ο συνάδελφος δημοσιογράφος Σωτήρης Κύρμπας. Χωρίς καταστήματα, χωρίς αυτοκίνητα, αλλά με συμπολίτες που απολάμβαναν ελεύθερα την βόλτα τους ή πιτσιρίκους που έβρισκαν τρόπους να λύσουν τις διαφορές τους στη μέση της οδού. Και βέβαια τις πανέμορφες δενδροστοιχίες της που έδιναν μια πραγματικά γλαφυρή εικόνα του κεντρικού αυτού δρόμου των Τρικάλων. Μια εικόνα που ποτέ δεν πρόκειται να ξαναδούμε… Από την σειρά των καρτ ποστάλ που εξέδωσε ο Βολιώτης Νίκος Στουρνάρας με θεματογραφίες από την πόλη μας στα μέσα της δεκαετίας του ’50.

askpipiou-2

 

Και βέβαια, κατατοπιστικός όπως πάντα ο έτερος συνάδελφος Λάζαρος Τσουμένης, μας ενημερώνει ότι » Η φωτογραφία είναι γνωστή ως «Η Ασκληπιού με τις Ακακίες» και η λήψη έγινε λίγο πιο κάτω από την πλατεία Χατζηπέτρου στο ύψος όπου στεγαζόταν η Ασφάλεια Τρικάλων (περίπου στο κατάστημα Καλκαντάρα), προς το κέντρο της πόλης. Δώστε προσοχή στον ασβεστωμένο κορμό των δέντρων για να θυμηθώ και τη σημασία που έδινε στη λεπτομέρεια ο αλησμόνητος συλλέκτης και φίλος Μιχάλης Πιτσάκος».

asklipiou-3

asklipoy-6

asklipiou-7

asklipioy-15

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή