Κάτι κινείται στο ξεχασμένο πρόγραμμα “Πίνδος” Reviewed by Momizat on .  Από το πολιτικό γραφείο του Ηλία Βλαχογιάννη, εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο Τύπου:   Θετική ήταν η απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη, στην αναφορ  Από το πολιτικό γραφείο του Ηλία Βλαχογιάννη, εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο Τύπου:   Θετική ήταν η απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη, στην αναφορ Rating: 0

Κάτι κινείται στο ξεχασμένο πρόγραμμα “Πίνδος”

Κάτι κινείται στο ξεχασμένο πρόγραμμα “Πίνδος”

 Από το πολιτικό γραφείο του Ηλία Βλαχογιάννη, εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο Τύπου:

 

Θετική ήταν η απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη, στην αναφορά του Βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ Ηλία Βλαχογιάννη, σχετικά με  την επανέναρξη  του Προγράμματος ΠΙΝΔΟΣ.

Υπενθυμίζουμε, πως ο κ. Βλαχογιάννης, στη θητεία του ως Νομάρχης, υπήρξε πρωταγωνιστής στην προσπάθεια ένταξης του νομού μας στο Πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ, με αποτέλεσμα ο νομός Τρικάλων να αποκομίσει αρκετά οφέλη από την υλοποίηση του και να είναι εκ των τεσσάρων πρώτων που εντάχθηκαν σε αυτό.  Τονίζεται, πως με την συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση του κ. Χατζηδάκη, η οποία προβλέπει απλοποίηση των διαδικασιών λήψης απόφασης του Προγράμματος ΠΙΝΔΟΣ,  εντάσσονται  σε αυτό νέα έργα, όπως επίσης και η αύξηση προϋπολογισμού σε έργα του Εθνικού Σκέλους.

 

Σας παραθέτουμε την απάντηση όπως στάλθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

 

ΠΡΟΣ :

Αθήνα 9 Οκτωβρίου 2013

τη Βουλή των Ελλήνων Δ/νση Κοιν/κού Ελέγχου Τμήμα Αναφορών

 

ΚΟΙΝ: – Βουλευτή:  κο Ηλία Βλαχογιάννη (διά της αρμόδιας Υπηρεσίας της Βουλής των Ελλήνων)

Σε απάντηση της παραπάνω Αναφοράς, που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κος Ηλίας Βλαχογιάννης και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, σας διαβιβάζουμε το με αριθμ. πρωτ. 41945/ΓΓΔΕ-ΕΣΠΑ 26505/27-9-13 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ.

 

Ο Υπουργός

Κ. Χατζηδάκης

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ – ΕΣΠΑ

Δημ. Σκάλκος 210 333 2587

Αθήνα, 27/09/2013

Αρ. Πρωτ.       /ΓΓΔΕ-ΕΣΠΑ 26505

ΠΡΟΣ:

Υπουργείο Ανάπτυξης

και Ανταγωνιστικότητας

Αυτοτελές Γραφείο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην Αναφορά 353/4-9-2013 του Βουλευτή κ. Ηλία Βλαχογιάννη

 

Σε απάντηση της Αναφοράς 353/4.9.2013 του Βουλευτή κ. Ηλία Βλαχογιάννη αναφορικά με την Επιτροπή Συντονισμού και Εξειδίκευσης του Αναπτυξιακού Προγράμματος ΠΙΝΔΟΣ, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Η τροποποίηση της σύνθεσης της Επιτροπής Συντονισμού και Εξειδίκευσης του «Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης ΠΙΝΔΟΥ», η οποία αποτελεί α απαραίτητη προϋπόθεση για τη σύγκλησή της, έχει ενταχθεί σε Υπουργική Απόφαση που βρίσκεται στο τελικό στάδιο υπογραφής. Στην εν λόγω Απόφαση προ βλέπεται η απλοποίηση των διαδικασιών λήψης απόφασης του Προγράμματος, με στόχο την αποτελεσματική εφαρμογή των προωθούμενων αναπτυξιακών δράσεων.

Εν αναμονή των παραπάνω τροποποιήσεων, οι εμπλεκόμενες Περιφέρειες υπέβαλαν ήδη τις προτάσεις τους και οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας έχουν ήδη επεξεργαστεί τις σχετικές συλλογικές αποφάσεις (ΣΑΕ & ΣΑΜ 440) του τρέχοντος έτους, οι οποίες επίσης βρίσκονται σε διαδικασία υπογραφής, ενώ τα συνεχιζόμενα έργα των φορέων χρηματοδοτούνται κανονικά.

Παράλληλα, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι, οι εντάξεις νέων έργων, όπως ακόμη και η αύξηση προϋπολογισμού σε έργα του Εθνικού Σκέλους του ΠΔΕ (όπως είναι και τα ΕΑΠ), γίνονται αποδεκτές μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και υπό προϋποθέσεις (οι οποίες περιγράφονται αναλυτικά στο υπ’ αριθμ. 26863/ΔΕ3021, ΑΔΑ: ΒΕΖ2Φ-ΕΝΞ έγγραφο), στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περιορισμών της χώρας.

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ – ΕΣΠΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗΣ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή