Κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει αλλά “των οικιών υμών εμπιπραμένων, υμείς άδετε” Reviewed by Momizat on . Χρήστος Πουλιανίτης - Αντιστράτηγος ε.α. Η απογραφή πληθυσμού του 2021,  επιβεβαίωσε με πολύ δυσάρεστο τρόπο την όξυνση του ήδη διαπιστωμένου από χρόνων, δ Χρήστος Πουλιανίτης - Αντιστράτηγος ε.α. Η απογραφή πληθυσμού του 2021,  επιβεβαίωσε με πολύ δυσάρεστο τρόπο την όξυνση του ήδη διαπιστωμένου από χρόνων, δ Rating: 0

Κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει αλλά “των οικιών υμών εμπιπραμένων, υμείς άδετε”

Κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει αλλά “των οικιών υμών εμπιπραμένων, υμείς άδετε”

Χρήστος Πουλιανίτης – Αντιστράτηγος ε.α.

Η απογραφή πληθυσμού του 2021,  επιβεβαίωσε με πολύ δυσάρεστο τρόπο την όξυνση του ήδη διαπιστωμένου από χρόνων, δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας. 

Γενική μείωση πληθυσμού (- 3,5%), γήρανση, αστικοποίηση (40% του πληθυσμού στην Αττική),  ερήμωση υπαίθρου. 

Δεν θα αναφερθώ στους προφανείς εθνικούς και λοιπούς κινδύνους (κοινωνικούς,  οικονομικούς κλπ), γιατί έχουν χιλιοειπωθεί και δημοσιευτεί από έγκριτους επιστήμονες και όχι μόνο. Θα  σταθώ μόνο στο ότι η γειτονική και δυστυχώς εχθρική Τουρκία, με πληθυσμό 84,4 εκατομμύρια (απογραφή 2020),  παρουσιάζει ρυθμό δημογραφικής αύξησης που προσθέτει ανά 10ετία περίπου μια Ελλάδα στον πληθυσμό της, ενώ εμείς λιγοστεύουμε. 

Αναφορικά με την ερήμωση της υπαίθρου και τη γήρανση του πληθυσμού, δεν θα πω κάτι παραπάνω στους Τρικαλινούς.

  Τη διαπιστώνουν οι ίδιοι στα χωριά μας, όπου τα περισσότερα δημοτικά σχολειά έχουν κλείσει και τη βλέπουν στην ηλικιακή εικόνα των γεωργών, κτηνοτρόφων και θαμώνων των καφενείων. 

Είναι γνωστό πως ορισμένες περιφέρειες της πατρίδας μας (πχ Δυτική Μακεδονία), είχαν και έχουν διαχρονικό πρόβλημα, που αποδιδόταν κυρίως στη “μειονεκτική γεωγραφική περιοχή” (λες και με ορθές πολιτικές δεν θα μπορούσε να αλλάξει η κατάσταση).

Η πλούσια Θεσσαλία όμως;  Διαθέτει τεράστιες πεδινές εκτάσεις,  νερά (ακόμα, παρά την υπεράντληση), ορεινό φυσικό όγκο κατάφυτο (προσεχώς και κατάσπαρτο από ανεμογεννήτριες), που στο πολύ πρόσφατο παρελθόν συντηρούσε χιλιάδες ζωικού κεφαλαίου,  ονειρεμένη ακτογραμμή,  πανέμορφα νησιά,  αρχαιότητες και τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό, αξιοθαύμαστο εκκλησιαστικό/ μοναστηριακό αποτύπωμα (ελπίζω να μην ξέχασα κάτι πολύ σημαντικό). 

Τι  δεν πάει καλά (- 6,2%, που κορυφώθηκε μεταξύ 2011-2021) ; 

Όπου πάμε και όπου σταθούμε, όποιο  τοπικό/ περιφερειακό ΜΜΕ (σχεδόν) προτιμήσουμε, θα δούμε δηλώσεις αυταρέσκειας,  για πλήθος διαθέσιμων κονδυλίων,  ρεκόρ απορρόφησης προγραμμάτων, έργων κλπ,  άσε πια φωτογραφίες από λαμπρά  εγκαίνια,  όπου αυτοδιοικητικοί αλλά και κοινοβουλευτικοί, υπονοούν χαμογελαστοί,  κατόπιν ενεργειών μου…. Τότε τι;  

    

Σχόλια (1)

 • Νίκας τοις βασιλεύσι

  Στο διαταύτα Στρατηγέ!
  Από διαπιστώσεις χορτάσαμε.
  Λύσεις θέλουμε.
  Εκτός και θέλεις να μας πεις πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει για όλα Λύσεις.

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας