Κίνδυνος για τα Κέντρα Υγείας; Reviewed by Momizat on . Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει σχέδιο μετακίνησηςγιατρών από τα ΚΥ στις μονάδες ΠΕΔΥ "Η παταγώδης αποτυχία του ΠΕΔΥ είναι δεδομένη και οι αντιδράσεις των ασθε Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει σχέδιο μετακίνησηςγιατρών από τα ΚΥ στις μονάδες ΠΕΔΥ "Η παταγώδης αποτυχία του ΠΕΔΥ είναι δεδομένη και οι αντιδράσεις των ασθε Rating: 0

Κίνδυνος για τα Κέντρα Υγείας;

Κίνδυνος για τα Κέντρα Υγείας;

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει σχέδιο μετακίνησηςγιατρών από τα ΚΥ στις μονάδες ΠΕΔΥ

“Η παταγώδης αποτυχία του ΠΕΔΥ είναι δεδομένη και οι αντιδράσεις των ασθενών διογκώνονται μέρα τη μέρα. Προκειμένου λοιπόν να συγκαλυφθεί η πολλοστή αποτυχία του υπουργού Υγείας εκπονείται τις τελευταίες ημέρες σχέδιο μετακίνησης γιατρών από τα Κέντρα Υγείας της χώρας στις μονάδες του ΠΕΔΥ, ώστε εν όψει εκλογών να δοθεί η αίσθηση ότι τα προβλήματα επιλύονται.

Οι μετακινήσεις αυτές γίνονται με προφορικές εντολές και πιέσεις των Διοικητών ΥΠΕ και όπου δεν ευδοκιμήσουν τότε επιστρατεύονται έγγραφες εντολές, όπως συνέβη στο Κέντρο Υγείας της Σαλαμίνας (κλικ εδώ).

Ένα είναι βέβαιο: μετά τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ θα διαλύσουν και τα Κέντρα Υγείας.

Καλούμε τους συναδέλφους των Κέντρων Υγείας να αρνούνται να μετακινηθούν με προφορικές εντολές και σε τυχόν έγγραφη εντολή μετακίνησης να προβάλλουν αιτιολογημένα τις αντιρρήσεις τους ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους δήμους και τους φορείς της περιοχής, τις Ενώσεις Γιατρών και την ΟΕΝΓΕ.

Ήδη έχει ζητηθεί από τη νομική μας υπηρεσία να συνταχθεί και να αποσταλεί εξώδικο της ΟΕΝΓΕ προς όλες τις ΥΠΕ για την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση”.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

 

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή