«Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία οι σχεδιαζόμενες αλλαγές της Κυβέρνησης στο φάρμακο». Reviewed by Momizat on . Με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Τρικάλων συναντήθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη και το μέλος της Ν.Ε. Χρήστος Σιμορέλης. Οι φαρμακοποιοί είναι ιδιαί Με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Τρικάλων συναντήθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη και το μέλος της Ν.Ε. Χρήστος Σιμορέλης. Οι φαρμακοποιοί είναι ιδιαί Rating: 0

«Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία οι σχεδιαζόμενες αλλαγές της Κυβέρνησης στο φάρμακο».

«Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία οι σχεδιαζόμενες αλλαγές της Κυβέρνησης στο φάρμακο».

Με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Τρικάλων συναντήθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη και το μέλος της Ν.Ε. Χρήστος Σιμορέλης. Οι φαρμακοποιοί είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για πλήρη απορρύθμιση της αγοράς και απελευθέρωση των σημείων πώλησης των «μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην λίστα μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων περιέχονται σκευάσματα με δραστικές ουσίες που αντενδείκνυνται σε αρκετές κατηγορίες ασθενών, ενώ η κατάργηση της διατίμησης των φαρμάκων και η «απελευθέρωση των τιμών» θα επιφέρουν αυξήσεις μεγαλύτερες από 60% σε πολλά από αυτά. Αν στις μεθοδεύσεις αυτές προστεθεί και η «αρνητική» λίστα φαρμάκων, το πλαφόν στην συνταγογράφηση και το ένα ευρώ ανά συνταγή γίνεται απόλυτα κατανοητή η πρόθεση της κυβέρνησης να παραδώσει τους ασθενείς, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, στις δαγκάνες των πολυεθνικών της αγοράς φαρμάκου.

Είναι προφανές ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η Τρόικα και ο ΟΟΣΑ έχουν ως μοναδικό στόχο τον θάνατο των φαρμακείων και την παράδοση της αγοράς φαρμάκου στην ιδιωτική κερδοσκοπία, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς και για την υγεία των πολιτών γενικότερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την πλήρη κατανόησή του στις ανησυχίες των φαρμακοποιών και δηλώνει ότι θα παλέψει μαζί τους για την προστασία της δημόσιας υγείας και για την πρόσβαση όλων στο φτηνό και ασφαλές φάρμακο. Το φάρμακο αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι προϊόν κερδοσκοπίας. Η διασφάλιση του κοινωνικού χαρακτήρα της αγοράς φαρμάκου είναι απαραίτητη για την δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Τμήμα Υγείας Ν.Ε. Τρικάλων ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή