"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

“Κίνημα Αλλαγής” την Πρωτοχρονιά, το κόμμα του ΓΑΠ;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μεγάλωσε το χάσμα ανάμεσα σε Βενιζέλο και Παπανδρέου, καθώς παρά τις προσπάθειες προσέγγισης που καταβάλλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο προκάτοχος του φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε ίδρυση κόμματος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της προεδρικής εκλογής, εφόσον δεν εκλεγεί ΠτΔ και η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές.

Από το πρωί κυκλοφορούν εντόνως οι πληροφορίες για τις διαθέσεις Παπανδρέου, με τον κ. Βενιζέλο να σπεύδει να συναντηθεί μαζί του στη Βουλή, λίγη ώρα πριν τη δεύτερη ψηφοφορία.

Η συνάντηση δεν έδωσε κάποιο αποτέλεσμα, όπως προέκυψε από τις αντιδράσεις και των δύο πλευρών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε δηλώσεις του έξω από το Μαξίμου, τόνισε: “Πρέπει να διασφαλίσουμε την ενότητα του χώρου, δική μου προσπάθεια είναι η διασφάλιση της ενότητας. Η θέση του είναι στα ψηφοδέλτια του κινήματος, δεν έλαβα απάντηση, αλλά δεν θα σταματήσω τις προσπάθειες μου”.

Νωρίτερα, πηγές της Χ. Τρικούπη ανέφεραν ότι στη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να μη διασπάσει την παράταξη και να συμβάλει στην ενότητα του χώρου.

“Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ είναι εθνική, παραταξιακή και ηθική υποχρέωσή του”, φέρεται να του είπε.

Σημειώνεται δε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε στον κ. Παπανδρέου ότι η θέση του είναι στην παράταξη και στα ψηφοδέλτιά της “για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν”.

Η πλευρά Παπανδρέου

Από την πλευρά του κ. Παπανδρέου, έγινε γνωστό ότι στη συνάντηση έγινε συζήτηση για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αλλά σε ό,τι αφορά στα ζητήματα της παράταξης και του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρωθυπουργός εμμένει στις θέσεις που είχε διατυπώσει στην επιστολή του προς τον κ. Βενιζέλο και θεωρεί ότι επί των θέσεων που διατύπωσε δεν πήρε καμία ουσιαστική απάντηση.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα:

“Ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως είναι ήδη γνωστό, έχει καταθέσει τις απόψεις του και τις θέσεις του και για την πορεία της χώρας και για την πορεία του Κινήματος, που παραμένουν σε ισχύ και είναι αναγκαίες.

Προτάσεις, που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της προϊούσας διάλυσης που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ και παράλληλα, της αναγέννησης και ανασυγκρότησής του. Επ´ αυτών δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση”.

Μετά και την παραπάνω εξέλιξη, αυξάνονται οι πιθανότητες να προχωρήσει ο κ. Παπανδρέου σε ίδρυση κόμματος στις 30/12.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου έχουν ετοιμάσει ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το όνομα του νέου κόμματος θα περιλαμβάνει τους όρους “Κίνημα” και “Αλλαγή”.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης