“Κίνημα” κατά Καμμένου, από Χρυσοβελώνη και Χαϊκάλη Reviewed by Momizat on . Μόλις λίγες ώρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛΛ βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Τόσο η υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη, όσο κ Μόλις λίγες ώρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛΛ βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Τόσο η υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη, όσο κ Rating: 0

“Κίνημα” κατά Καμμένου, από Χρυσοβελώνη και Χαϊκάλη

“Κίνημα” κατά Καμμένου, από Χρυσοβελώνη και Χαϊκάλη

Μόλις λίγες ώρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛΛ βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Τόσο η υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη, όσο και ο βουλευτής Β΄ Αθήνας, Παύλος Χαϊκάλης (παρότι η δήλωσή του είναι ήξεις – αξίφεις), ουσιαστικά θέτουν όρια και συγκεκριμένο πήχυ, με πιθανότητα εξελίξεων την ερχόμενη Δευτέρα.

Κατ αρχήν για τη Μαρίνα Χρυσβελώνη, να σημειώσουμε ότι έστειλε δεύτερη δήλωση στα θεσσαλικά ΜΜΕ (η πρώτη, εδώ, λίγες ώρες πριν), με την οποία ουσιαστικά θέτει θέμα ηγεσίας. Ολόκληρο το δελτίο Τύπου, με αυτή τη δήλωση, έχει ως εξής:

«Ισχύει ό,τι είπαμε προεκλογικά»

 

Σαφείς αιχμές για τις οργανωτικές δομές του κινήματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» αφήνει η βουλευτής του κόμματος και υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη μετά το αποτέλεσμα του Α’ γύρου των Αυτοδιοικητικών εκλογών. Σε σημερινή δήλωσή της και αφού ευχαριστεί όσους ψήφισαν τον συνδυασμό της, τονίζει με έμφαση πως «όσα υποστηρίξαμε προεκλογικά ισχύουν» και ασκεί κριτική στις δομές του κόμματος και στα μέσα που απαιτούνται για έναν προεκλογικό αγώνα.

Η σημερινή δήλωση της βουλευτού είναι: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους ανθρώπους που βρέθηκαν δίπλα στην προσπάθειά μας για μιαν άλλη Θεσσαλία, όπως και εκείνους που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας εμπιστεύθηκαν.  Ό,τι είπαμε προεκλογικά ισχύει και μετά τις εκλογές. Μέσα από το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο η «Θεσσαλία, η γη μας» θα συνεχίσει να διεκδικεί για τους Θεσσαλούς τα αυτονόητα. Την μείωση της φτώχιας και της ανεργίας που αγγίζουν επίπεδα ρεκόρ στη περιφέρειά μας, μέσα από την βιώσιμη ανάπτυξή της με κέντρο τον άνθρωπο.

Σε ό,τι αφορά τα εκλογικά αποτελέσματα, οι συμπολίτες μας δυστυχώς ενέκριναν με την ψήφο τους – σε ποσοστό σχεδόν 60%- τις παρατάξεις εκείνες που παραπέμπουν στο Μνημόνιο και στις πιο καταστροφικές συνέπειές του για την Θεσσαλία. Θέλω να ελπίζω πως η χθεσινή στρεβλή εικόνα της περιφέρειάς μας, την ώρα που συνεχίζουμε να βιώνουμε μιαν ακραία ύφεση ακριβώς λόγω του Μνημονίου, θα αποκατασταθεί την ερχόμενη Κυριακή από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη Θεσσαλία.

Τέλος σε ό,τι αφορά τους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» η κατά 50% άνοδος του ποσοστού μας στη Μαγνησία ασφαλώς και μας ικανοποιεί αλλά δεν αποτελεί λόγο για πανηγυρισμούς. Αντίθετα μάλιστα, το Κίνημα οφείλει άμεσα να επανεξετάσει και μάλιστα πολύ προσεκτικά τις οργανωτικές δομές του στις εκλογικές περιφέρειες όπου τα χθεσινά ποσοστά ήταν χαμηλά, παρά τον τιτάνιο αγώνα που έδωσαν μόνοι τους, με ανύπαρκτα οικονομικά μέσα και με τεράστιο πόλεμο που δέχθηκαν οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες και σύμβουλοι για τον οποίο αγώνα  τους ευχαριστώ θερμά.  Μόνο έτσι θα δώσουμε επιτυχημένα την επόμενη και σημαντικότερη μάχη, αυτή των εθνικών εκλογών».

  Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι πριν λίγες ημέρες, την Κυριακή 5 Μαΐου ήρθε στον νομό Τρικάλων ο πρόεδρος του κινήματος, Π. Καμμένος. Και έκανε δηλώσεις ουσιαστικά ενάντια στην πλεοοψηφία της Συντονιστικής Επιτροπής των Τρικάλων, για τη στήριξή της.
Διαβάστε αναλυτικά εδώ

Ο Π. Χαϊκάλης

Οπως αναφέρει το Ποντίκι, ο βουλευτής των ΑΝΕΛΛ θέτει όριο το 11% στις ευρωεκλογές. Αγνωστο γιατί αυτό το ποσοστό, αλλά, πάνως, λέει ότι, αν δεν επιτευχθεί, τίθεται ζήτημα ηηγεσίας. Με δεδομένο ότι σε πέντε ημέρες, το ποσοστό αυτό είναι αδύνατον να το πιάσει το κόμμα, θα υπάρξουν – πιθανώς – εξελίξεις.
Διαβάστε το ρεπορτάζ της εφημερίδας:
Εάν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώσουν λιγότερο από 11% στις ευρωεκλογές, θα κληθεί το εθνικό συμβούλιο και θα μπει θέμα ηγεσίας, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Πάυλος Χαϊκάλης.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, αυτό είναι ένα σενάριο που έχει διατυπώσει ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος.

«Ο πρόεδρος έχει θέσει ένα ζήτημα ότι αν δεν πιάσουμε ένα ποσοστό των εκλογών του Μαΐου θα καλέσει Εθνικό Συμβούλιο για να κάνουμε συζήτηση και να βάλει και το θέμα αλλαγής ηγεσίας. Εγώ θεωρώ ότι πριν φτάσουμε στο σημείο να καταδικάσουμε τον πρόεδρο, πρέπει καθένας να καταδικάσει τον εαυτό του, διότι αν έχουμε κάνει λάθη, τα έχουμε κάνει όλοι μας. Δεν είναι εύκολο να αλλάζεις πρόεδρο έτσι. Πρέπει να κάνουμε μια αυτοκριτική, να την τεκμηριώσουμε ουσιαστικά και να τη βάλουμε μέσα σε κάποια πλαίσια, αν, όντως, είναι ευθύνη του προέδρου ή των οργάνων. Μην προκαταλαμβάνουμε κάτι, πριν γίνει και να δούμε πρώτα τα αποτελέσματα, τα οποία σίγουρα δεν θα είναι στο 11%. Γιατί δεν μου άρεσε ποτέ να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου…».

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών,  δήλωσε πως «ούτε η ΝΔ κέρδισε, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Σε ό,τι δε αφορά στη στήριξη στον β΄ γύρο στην περιφέρεια Αττικής, σημείωσε:

«Δεν μπορώ να πω σ΄ αυτούς τους ανθρώπους να πάνε και να κάνουν κάτι. Ξέρουν τις πολιτικές μας και τις θέσεις μας και ό,τι πιστεύει ο καθένας ας κάνει. Αν δώσω γραμμή για κάποιον, είναι σαν να πιστεύω ότι είναι πρόβατα. Είμαι, όμως, από αυτούς που έχουν πει ότι δεν μπορεί να γίνουμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, διότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Δεν αισθάνομαι ότι αύριο, αν πέσει η περιφέρεια στα χέρια της κ. Δούρου, θα επέλθει μια αλλαγή. Μπορεί να είναι καλύτερα, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, αλλά δεν μπορώ να το πω. Ούτε στους ψηφοφόρους που έχουν παλέψει για άλλα πράγματα (μπορώ) να τους πω πήγαινε να ψηφίσεις το Σγουρό ή τη Δούρου. Ο Σγουρός είναι δοκιμασμένος ως νομάρχης 12 χρόνια και η Δούρου πάει να μπει τώρα. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι μπορεί να είναι και ικανή να αντιμετωπίσει προβλήματα. Δεν με έχει πείσει προσωπικά».

Σημείωσε ακόμη ότι «αν το λέτε από την αντιμνημονιακή άποψη, σωστά (σ.σ.: είναι να ψηφίσουν Δούρου). Αλλά ο συνδυασμός μας κατέβηκε υπό τη δική μου ηγεσία και κρατώ τις δικές μου απόψεις. Εάν το κόμμα θέλει να κρατήσει μια άλλη γραμμή, είναι θέμα του κόμματος».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή