Κίνηση Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών Reviewed by Momizat on . ΚΙΝΗΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ     Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ πρ. ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. Α Λ Ε Ξ Ι Ο Σ   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρ ΚΙΝΗΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ     Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ πρ. ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. Α Λ Ε Ξ Ι Ο Σ   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρ Rating: 0

Κίνηση Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

Κίνηση Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

ΚΙΝΗΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ

 

 

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

πρ. ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. Α Λ Ε Ξ Ι Ο Σ

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΑΛΕΞΙΟΣ το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ κατά την Ακολουθία της Αναστάσεως θα χοροστατήσει και θα ιερουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Την Κυριακή του Πάσχα το απόγευμα στις 6 θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων.

Την Κυριακή του Θωμά το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Ζάρκου.

 

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Σ

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Μεγάλο Σάββατο το πρωί από ώρα 7:50-10:00 θα λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Το βράδυ στις 9 θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ιερό Ναό Αγίων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Εν συνεχεία κατά την Ακολουθία της Αναστάσεως, θα χοροστατήσει και θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων.

Την Κυριακή του Πάσχα το πρωί στις 11 θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης στην Ιερά Μονή Κορμπόβου. Το απόγευμα στις 6 θα συγχοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. ΑΛΕΞΙΟΥ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Εν συνεχεία, στις 7:30 θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ριζαριού.

Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μικρού Κεφαλοβρύσου. Ακολούθως θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος. Το απόγευμα στις 7 θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Εν συνεχεία, θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος.

Την Τρίτη της Διακαινησίμου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Οικουμενίου Σεισμοπλήκτων. Το απόγευμα θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πυργετού. Ακολούθως θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος. Εν συνεχεία από ώρα 10-12:30 βραδινή θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων επί τη εορτή της Παναγίας Πορταΐτισσας.

Την Τετάρτη της Διακαινησίμου το πρωί θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ζηλευτής. Εν συνεχεία  θα εγκαινιάσει το Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.  Το απόγευμα στις 7 θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Τρικάλων (πλησίον Δικαστηρίων).

Τη Πέμπτη της Διακαινησίμου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων επί τη εορτή του Αγίου Νεομάρτυρος Εφραίμ του εκ Τρίκκης καταγομένου. Το απόγευμα θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων. Ακολούθως θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος.

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίτσας. Περί ώρα 11ην μεταβεί στο στρατόπεδο Καβράκου και θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας προς τιμή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου προστάτου του Πεζικού και του Ελληνικού Στρατού Ξηράς. Το βράδυ από ώρα 9:00-12:30 βραδινή θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου.

Το Σάββατο της Διακαινησίμου, ευγενώς προσκληθείς, θα μεταβεί στη Νάουσα όπου θα συμμετάσχει στον λαμπρό πανηγυρισμό της Ιεράς μνήμης των Αγίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων.

Την Κυριακή του Θωμά το πρωί θα λειτουργήσει στη Νάουσα και εν συνεχεία θα συμμετέχει στη Δοξολογία επί τη εορτή του Ολοκαυτώματος της Νάουσας. Το απόγευμα στις 6 θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Λυγαριάς. Εν συνεχεία στις 8 θα παρακολουθήσει την εορταστική εκδήλωση που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών με αφορμή τη λήξη του Κατηχητικού έργου της περιόδου 2015-2016 στο Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ οδός Κατσιμήδου παραπλεύρως του Δημοτικού Σταδίου.

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Διποτάμου.

 

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:

 

Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Αλέξιος Κανίνας το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων.

Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου το πρωί θα λειτουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αμπελακίων.

Την Τετάρτη της Διακαινησίμου το πρωί θα λειτουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πυργετού.

Τη Πέμπτη της Διακαινησίμου το πρωί θα λειτουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Τρικάλων (πλησίον Δικαστηρίων).

Ο π. Χαρίτων Μανιτάρας το Μ. Σάββατο το βράδυ θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Γκούρας.

Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου το πρωί θα λειτουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πιαλείας.

Την Τετάρτη της Διακαινησίμου το πρωί θα λειτουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Λογγακίου.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή