Καθήλωσε το ντοκιμαντέρ του Στ. Κούλογλου για τους νεοναζί Reviewed by Momizat on . Κοσμοσυρροή το απόγευμα του Σαββάτου στον δημοτικό κινηματογράφο Τρικάλων. Η προβολή – από το τμήμα πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – του ντοκιμαντέρ στου Στέλιου Κούλογλ Κοσμοσυρροή το απόγευμα του Σαββάτου στον δημοτικό κινηματογράφο Τρικάλων. Η προβολή – από το τμήμα πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – του ντοκιμαντέρ στου Στέλιου Κούλογλ Rating: 0

Καθήλωσε το ντοκιμαντέρ του Στ. Κούλογλου για τους νεοναζί

Καθήλωσε το ντοκιμαντέρ του Στ. Κούλογλου για τους νεοναζί

Κοσμοσυρροή το απόγευμα του Σαββάτου στον δημοτικό κινηματογράφο Τρικάλων. Η προβολή – από το τμήμα πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – του ντοκιμαντέρ στου Στέλιου Κούλογλου «Νεοναζί: το ολοκαύτωμα της μνήμης», ήταν το έναυσμα, η αφορμή και η αιτία της προέλευσης δεκάδων συμπολιτών που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα (μικρή, όπως αποδείχτηκε). Παρόντος και του δημοσιογράφου, η πρωτοβουλία του τμήματος πολιτισμού απέδειξε ότι ο καθένας μπορεί να εμβαθύνει στη σκέψη και να διαμορφώσει άποψη για το φαινόμενο εξάπλωσης της νεοναζιστικής άποψης στην Ελλάδα τού σήμερα. Το ντοκιμαντέρ ουσιαστικά θέτει ερωτήματα και προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στη σχέση ιστορικής μνήμης και παρόντος, μέσα από το πρίσμα των μαθητών ενός Λυκείου στο μαρτυρικό Δίστομο.

Η δε συζήτηση που ακολούθησε, άκρως ενδιαφέρουσα, αφού ακούστηκαν πολλά για την άνοδο της νεοναζιστικής ιδεολογίας στη χώρα μας, που τόσα έχει υποφέρει από τους ναζί και μόλις προχθές παραδέχθηκε ο ίδιος ο Γερμανός Πρόεδρος. Φυσικά, το ντοκιμαντέρ είναι πλέον, σε έναν βαθμό, αναγκαίο να εμπλουτιστεί, αφού οι εξελίξεις τρέχουν και πλήθος δεδομένων έχουν προκύψει. Είναι, όμως, σαφές, ότι θέτει ορισμένα ερωτήματα, που αξίζουν συζήτησης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το συγκρότημα «Εν καρδία» έδωσε μια διαφορετική νότα στην εκδήλωση, ερμηνεύοντας τραγούδια που αγαπιούνται, από το ρεπερτόριό τους, δηλαδή ταραντέλες από τη «Μ. Ελλάδα», την Κ. Ιταλία και τη Σικελία.

koul5

koul4

koul3koul1

koul2

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή