Καθαρισμός του Ληθαίου Reviewed by Momizat on . Τις τελευταίες ημέρες, συνεργεία του Δήμου, μετά από πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Καθημερινότητας, κ. Αλ. Πολυμερόπουλου, έχουν ξεκινήσει τη δι Τις τελευταίες ημέρες, συνεργεία του Δήμου, μετά από πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Καθημερινότητας, κ. Αλ. Πολυμερόπουλου, έχουν ξεκινήσει τη δι Rating: 0

Καθαρισμός του Ληθαίου

lithaios-katharismos

Τις τελευταίες ημέρες, συνεργεία του Δήμου, μετά από πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Καθημερινότητας, κ. Αλ. Πολυμερόπουλου, έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία καθαρισμού του Ληθαίου ποταμού.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου οι παρεμβάσεις γίνονται στο μήκος του ποταμού, από τη γέφυρα της οδού Αρριανού, μέχρι τη γέφυρα της οδού Καρδίτσης. Εκεί, δηλαδή, όπου το τοπίο έμοιαζε – επί χρόνια – ζούγκλα. Με τον κατάλληλο προγραμματισμό και δεδομένων των καλών, πλέον, καιρικών συνθηκών, οι υπάλληλοι του Δήμου έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια, ώστε το στολίδι της πόλης να λάμπει, με τη δέουσα προσοχή στη φυσική του ομορφιά. Χόρτα, μπάζα, χώματα και οτιδήποτε εμποδίζει τη ροή του ποταμού, αρχίζουν να απομακρύνονται. Διευθετούνται οι όχθες, καθαρίζονται τα πρανή και γενικότερα, καταβάλλεται η προσπάθεια που αξίζει για τον Ληθαίο. Ετσι ο ποταμός γίνεται επισκέψιμος, όμορφος, χωρίς σκουπίδια, χωρίς οικολογικά προβλήματα, χωρίς μολύνσεις. Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη παρέμβαση για τον καθαρισμό και διάνοιξη του Ληθαίου, μετά την πρώτη χρονικώς, η οποία είχε γίνει το περασμένο φθινόπωρο, στη βόρεια κοίτη του, προς τον περιφερειακό των Ιωαννίνων.
Είναι στο χρέος όλων μας πλέον, να τον διατηρήσουμε καθαρό.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή