"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας: Δεν είμαστε σε διακοπές, πρέπει να μείνουμε μέσα – Η Ελλάδα είναι στην αρχή της λογαριθμικής κλίμακας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Γράφει ο καθηγητής Βιοτεχνολογίας και Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας

Η πιθανότητα να πεθάνει κανείς σε ηλικία κάτω των 40 από τον κορωνοϊό είναι κάτω από 0.3%. Όμως, οι νέοι αντέχουν 100πλασιο ιικό φορτίο σε σχέση με τις υπερήλικες χωρίς να έχουν πρόβλημα και έτσι το μεταδίδουν σε πιο μεγάλους.


Όσοι αγνοείτε τις προειδοποιήσεις και νομίζετε ότι ο Θεός θα σκοτώσει τον ιό επειδή εσείς πιστεύετε, κάντε μια εξαίρεση στην πίστη σας γιατί μπορεί να το μεταδώσετε σε άλλους που δεν πιστεύουν σαν εσάς και να πεθάνουν. Μην είστε εγωιστές . Σκεφτείτε τους συνανθρώπους μας.

Το πρόβλημα είναι ιατρικό και είναι σοβαρό.


Στην Κορέα στην αρχή κάποιος θερμοκεφαλος παρόλο που ήταν άρρωστος πήγε εκκλησία  Κόλλησε όπως αποδείχθηκε άλλους 59 και αυτοί άλλους 1000. Χωρίς να το ξέρουν γιατί τότε άρεσε να πηγαίνουν εκκλησία. Δείτε τι έγινε στην Ιταλία. Στην Ιταλία τώρα διωχνουν τους αρρώστους από άλλες ασθένειες να πάνε σπίτι τους γιατί δέχονται μόνο ασθενείς με κορωνοϊό.


Η Ελλάδα είναι στην αρχή της λογαριθμικής κλίμακας. Τώρα έχουμε 120 κρούσματα. Σε 10 μέρες 1000. Στις αρχές Απρίλη οι ειδικοί λένε ότι στην Ελλάδα θα έχουμε 10000 κρούσματα. Που θα τους βάλουμε;


Σας παρακαλώ ακούστε τις αναλύσεις των ειδικών.


Ο ιός ζει περίπου 10 ώρες σε μεταλλικές επιφάνειες και 6 ώρες στα ρούχα.


Δεν είμαστε σε διακοπές.


Πρέπει να μείνουμε μέσα.


Μην υποτιμάτε την κατάσταση. Τώρα που είναι νωρίς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης