"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.2 C
Trikala

Καθησυχαστικός ο Κοσμήτορας ΣΕΦΑΑΔ για το θέμα του κρούσματος Κορωνοϊού σε εκδήλωση των ΤΕΦΑΑ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Καθησυχαστικός είναι ο Κοσμήτορας ΣΕΦΑΑΔ πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αθανάσιος Παπαϊωάννου σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την εκδήλωση του ΤΕΦΑΑ όπου συμμετείχε ομιλητής επιβεβαιωμένου κρούσμα του Κορωνοϊού 

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Οι φοιτητές και φοιτήτριές μας καθώς και όλοι οι διδάσκοντες του ΤΕΦΑΑ είναι όλοι και όλες καλά. Έχουν ενημερωθεί για τα παρακάτω και αντίστοιχα ενημερώνουμε και τους πολίτες των Τρικάλων ότι :

 • Το Σαββατοκύριακο στις 7-8 Μαρτίου πριν απαγορευτεί η λειτουργία των ΑΕΙ, έγινε εκδήλωση στο ΤΕΦΑΑ όπου μεταξύ άλλων επισκεπτών παρευρέθηκε επισκέπτης φορέας του κορωνοϊού. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και 2 καθηγητές του ΤΕΦΑΑ. Ωστόσο είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να μεταφέρθηκε ο ιός από τον επισκέπτη-φορέα στους καθηγητές του ΤΕΦΑΑ  και να πρόλαβε ο ιός  να μεταδοθεί από τους καθηγητές αυτούς σε τρίτους, φοιτητές ή άλλους συναδέλφους, εντός του επόμενου 48ωρου (Δευτέρα-Τρίτη 9-10/3), διότι την Τετάρτη 11/3 το ΤΕΦΑΑ έκλεισε.
 • Σήμερα, 7 μέρες μετά την έναρξη της εκδήλωσης οι δύο καθηγητές είναι καλά, αλλά σε καραντίνα 14 ημερών. Το ίδιο και άνθρωποι της αυτοδιοίκησης που επισκέφθηκαν για λίγο την εκδήλωση. Οι φοιτητές και φοιτήτριες δεν χρειάζεται να ανησυχούν από fake news και να πάνε σε νοσοκομεία και ιατρεία για τεστ κορωνοϊού χωρίς να έχουν συμπτώματα, διότι επιβαρύνουν άσκοπα το σύστημα υγείας και πιθανά θα κινδυνέψουν να έρθουν σε επαφή με άτομα προσβεβλημένα.
 • Όπως και όλοι οι άλλοι, οι φοιτητές και φοιτήτριες να ακολουθούν ΑΥΣΤΗΡΑ όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/ , να αποφεύγουν συγκεντρώσεις, συναντήσεις και να παραμένουν κυρίως στα σπίτια τους με τους οικείους τους, προσέχοντας στα ψώνια και στο περπάτημα να διατηρούν αποστάσεις από συνανθρώπους τους, ώστε να προφυλάσσονται και να προφυλάσσουν τους συνανθρώπους τους.
 • Αν για όσο διαρκεί η επιδημία κάποιος ή κάποια εμφανίσει συμπτώματα που σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ https://eody.gov.gr/erotiseis-kai-apantiseis-gia-ton-neo-koronoio-sars-cov-2-gia-tis-ekpaideytikes-monades/ παραπέμπουν σε κορωνοϊό, να επικοινωνήσει με γιατρό ή με τον ΕΟΔΥ και να ακολουθήσει αυστηρά τις οδηγίες τους. Επίσης να ενημερώσει και το ΤΕΦΑΑ.
 • Έχει ολοκληρωθεί ο ψεκασμός σε όλες τις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ, το οποίο θα παραμείνει κλειστό, περιλαμβανομένων και των διοικητικών υπηρεσιών, για 14 ημέρες έως νεωτέρας.
 • Το ΤΕΦΑΑ έχει δυσφημιστεί αδίκως με fake news κάθε μορφής και ανοησίας τα οποία δυστυχώς αναρτώνται και από ΚΑΠΟΙΟΥΣ δημοσιογράφους που στο παρελθόν τους εμπιστευτήκαμε ειδήσεις και άρθρα μας. Το χειρότερο είναι ότι δημιουργούν πανικό στους συμπολίτες και φοιτητές και φοιτήτριές μας, με ψέματα του τύπου ότι 150 άτομα του ΤΕΦΑΑ είναι σε καραντίνα, ότι παριστάμενοι αυτοδιοικητικοί στην εκδήλωση βρέθηκαν θετικοί, κλπ., παρωθώντας έτσι πολίτες και φοιτητές να επιβαρύνουν αδίκως το σύστημα υγείας σε όλη τη χώρα όπου βρίσκονται φοιτητές μας, και μέσα στην ταραχή και επισκεπτόμενοι νοσοκομεία ίσως να κινδυνεύσουν να έρθουν σε επαφή με άτομα που πραγματικά νοσούν από κορωνοϊό.
 • Είναι απολύτως κατακριτέο για λόγους πρόσκαιρης ανόδου αναγνωρισιμότητας ΚΑΠΟΙΩΝ ιστοσελίδων, να διαδίδονται fake news που τρομοκρατούν και βάζουν σε κίνδυνο φοιτητές και πολίτες, αντί όλοι να συνεισφέρουν με τον αποτελεσματικότερο τρόπο στην υπεύθυνη πληροφόρηση στις πολύ δύσκολες μέρες που ζούμε.
 • Φυσικά και προηγήθηκε προβληματισμός αν έπρεπε να γίνει η εκδήλωση, αλλά χωρίς την απαγόρευση του κράτους οι επισκέπτες απαιτούσαν να γίνει η εκδήλωση διότι είχαν ήδη κάνει έξοδα για τις μετακινήσεις τους και για την συμμετοχή τους. Όλοι δραστηριοποιούνται εντός συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου και χωρίς νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που απαγορεύει συγκεκριμένες λειτουργίες κάθε απόφαση για ξαφνική αναστολή θεωρείται μονομερής με ότι συνέπειες έχει αυτό. Τις ημέρες πριν την εκδήλωση επισκέπτες και διοργανωτές είχαν πολύ διαφορετική εικόνα από την σημερινή.
 • Μόλις 5 μέρες πριν την εκδήλωση χιλιάδες Έλληνες συμμετείχαν στα καρναβάλια, το πρώτο σοβαρό κρούσμα με πνευμονία στο Ρίο είχε ανακοινωθεί στις 4 Μαρτίου, την Πέμπτη 5 Μαρτίου υπήρχαν μόνο υποψίες και για άλλα κρούσματα στην Ηλεία με ελάχιστα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα, την Παρασκευή 6 Μαρτίου οι επισκέπτες-συμμετέχοντες ήδη ταξίδευαν προς Τρίκαλα για την εκδήλωση.
 • Ως τις 8 Μαρτίου που είχε τελειώσει η εκδήλωση μόλις ένας επιστήμονας είχε μιλήσει δημοσίως για δραστικά μέτρα. Ο επισκέπτης του ΤΕΦΑΑ που νόσησε με κορωνοϊό διαγνώσθηκε την Πέμπτη 12 Μαρτίου, τέσσερις μέρες μετά το τέλος της εκδήλωσης.  Ήταν Έλληνας και όχι Ιταλός όπως γράφουν τα fake news, και ο διοργανωτής δεν γνώριζε πού είχε ταξιδέψει προηγουμένως ο συγκεκριμένος, όπως και ο κάθε επισκέπτης.
 • Ευχόμαστε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση στον σύνεδρο-επισκέπτη και σε όλους όσους νοσούν ή νοσήσουν, ευχόμαστε οι καθηγητές, καθηγήτριες, φοιτητές και φοιτήτριές μας καθώς οι συμπολίτες μας στα Τρίκαλα να είναι όλοι γεροί, ευελπιστούμε ότι η εξάπλωση το κορωνοϊού θα είναι μικρής κλίμακας λόγω των δραστικών μέτρων που πάρθηκαν, και ελπίζουμε πολύ γρήγορα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σοφότεροι και χαρούμενοι να ξεκινήσουμε τα μαθήματα και τις δραστηριότητές μας στο όμορφο τμήμα μας στην όμορφη πόλη των Τρικάλων.

Αθανάσιος Παπαϊωάννου

Κοσμήτορας ΣΕΦΑΑΔ πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης