"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.9 C
Trikala

Καθορίστηκαν οι τελικοί όροι διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης της 10ης Μαΐου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Βουλευτικών Εκλογών, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, υπό την προεδρία της Υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας κ. Καλλιόπης Σπανού, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι όροι διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε σχετικό αίτημα που απέστειλαν προς την Επιτροπή οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στην τηλεοπτική αναμέτρηση και αποφασίστηκε ομόφωνα η προσθήκη μίας επιπλέον θεματικής ενότητας με θέμα τη «Νέα Γενιά».

Ως εκ τούτου η θεματολογία της τηλεοπτικής αναμέτρησης διαμορφώνεται ως εξής: 

  • 1η Θεματική Ενότητα : Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση
  • 2η Θεματική Ενότητα : Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα
  • 3η Θεματική Ενότητα : Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια
  • 4η Θεματική Ενότητα : Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος
  • 5η Θεματική Ενότητα : Περιβάλλον – Ενέργεια
  • 6η Θεματική Ενότητα : Νέα Γενιά

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν την ευχέρεια να προχωρήσουν σε μία σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεοπτική αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου και ώρα 9 μ.μ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) Αθανάσιος Κουτρουμάνος καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η Διακομματική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα 8 Μαΐου στις 2 μ.μ. στο κτήριο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπό διευρυμένη σύνθεση, με τη συμμετοχή των κομμάτων που ανακηρύχθηκαν από τον Άρειο Πάγο και διαθέτουν πλήρεις συνδυασμούς υποψηφίων βουλευτών τουλάχιστον στο 70% των εκλογικών περιφερειών της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης