“Καθυστερήσεις στην ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020” εντοπίζει ο Κώστας Σκρέκας Reviewed by Momizat on . . Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας κατέθεσε την Τρίτη 28 Απριλίου στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υπο . Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας κατέθεσε την Τρίτη 28 Απριλίου στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υπο Rating: 0

“Καθυστερήσεις στην ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020” εντοπίζει ο Κώστας Σκρέκας

skrekas

.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας κατέθεσε την Τρίτη 28 Απριλίου στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, την οποία συνυπογράφουν 31 Βουλευτές της ΝΔ, με θέμα τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη δρομολόγηση διαδικασιών και έκδοση διοικητικών πράξεων, που αφορούν στην ομαλή εκκίνηση και ορθολογική διαχείριση του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020.

Με δεδομένο ότι από τον Δεκέμβρη του 2014 εγκρίθηκαν από την ΕΕ Επιχειρησιακά Προγράμματα της χρηματοδοτικής περιόδου 2014-2020 συνολικού προϋπολογισμού 19 δισ. ευρώ και ταυτόχρονα ψηφίστηκε και ο νόμος για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ 2014-2020, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό αν προτίθεται να προβεί στην έγκριση των προβλεπομένων διοικητικών πράξεων για τις νέες δομές διαχείρισης των επιχειρησιακών προγραμμάτων ή εάν σκοπεύει να τροποποιήσει το μοντέλο διαχείρισης, όπως αυτό ψηφίστηκε από τη Βουλή πριν λίγους μήνες και στόχευε στην απλούστευση και απλοποίηση διαδικασιών, καθώς και στη χωριστή, ορθολογική και διαφανή διαχείριση των κοινοτικών πόρων.

Στην ερώτησή του ο Κώστας Σκρέκας ρωτά τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού τι υποκρύπτει ο πολλαπλασιασμός των δομών διαχείρισης και του συνακόλουθου διοικητικού βάρους, όπως προκύπτει από τον καταιγισμό των προτάσεων για νέες Επιτελικές Δομές ανά τομέα αρμοδιότητας των Υπουργείων αντί ανά Υπουργείο όπως προβλέπεται στο Ν 4314/2014.

Επιπλέον, ο Βουλευτής επισημαίνει την κωλυσιεργία του Υπουργείου στη διαμόρφωση πλαισίου αξιολόγησης του προσωπικού για τις θέσεις ευθύνης, όπως προβλέπεται από τον νόμο 4314/2014, στη βάση αξιοκρατικών διαδικασιών και κριτηρίων και την καθυστέρηση στην έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης και ρωτά σαφώς τον Υπουργό, δεδομένης της κωλυσιεργίας στη διαμόρφωση του πλαισίου αξιολόγησης, πώς προτίθεται να στελεχώσει τις νέες – και μη προερχόμενες από μετεξέλιξη υφιστάμενων υπηρεσιών – επιτελικές δομές.

Αφήστε το σχόλιο σας