Καινοτόμα μέθοδος για τα δόντια μας, από τρικαλινό ορθοδοντικό Reviewed by Momizat on . Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Τρικάλων, σε συνεργασία με τη Στοματολογική Εταιρεία Θεσσαλίας και τους Συλλόγους των υπολοίπων θεσσαλικών πόλεων διοργάνωσε με επιιτυχ Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Τρικάλων, σε συνεργασία με τη Στοματολογική Εταιρεία Θεσσαλίας και τους Συλλόγους των υπολοίπων θεσσαλικών πόλεων διοργάνωσε με επιιτυχ Rating: 0

Καινοτόμα μέθοδος για τα δόντια μας, από τρικαλινό ορθοδοντικό

Καινοτόμα μέθοδος για τα δόντια μας, από τρικαλινό ορθοδοντικό

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Τρικάλων, σε συνεργασία με τη Στοματολογική Εταιρεία Θεσσαλίας και τους Συλλόγους των υπολοίπων θεσσαλικών πόλεων διοργάνωσε με επιιτυχία την 23η Πανθεσσαλική Οδοντοστοματολογική Σύνοδο το τριήμερο 9, 10 & 11 Μαίου στο ξενοδοχείο «Ανάντι».
Η Σύνοδος αφορούσε κατά κύριο λόγο σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους («Η Ασκληπιάδα Πόλη φιλοξενεί την Οδοντιατρική» ο τίτλος της διοργάνωσης) και στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν θέματα επιστημονικού ενδιαφέροντος, που απαντούν στις σημερινές ανάγκες για επιμόρφωση των οδοντιάτρων στις σύγχρονες τεχνικές και υλικά.
Στο πλαίσιο της Συνόδου, μάλιστα, παρουσιάστηκε από τον συμπολίτη μας ορθοδοντικό κ. Βασίλη Γαλάνη, μία καινοτομία στο χώρο της ορθοδοντικής, που αφορά την αντιμετώπιση της πιο συχνά απαντώμενης ορθοδοντικής ανωμαλίας, της σύγκλεισης 2ης τάξης.
Ο κ. Γαλάνης κάνοντας χρήση τεχνογνωσίας αιχμής, κατασκεύασε και παρουσίασε στη Σύνοδο μία σύγχρονη ορθοδοντική συσκευή, η οποία στηριζόμενη σε ορθοδοντικά μικροεμφυτεύματα επιτυγχάνει μετακινήσεις δοντιών τέτοιες, που απλοποιούνε τα μέγιστα την ορθοδοντική θεραπεία, κάνοντάς την πλέον εφικτή σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα, από όσο μέχρι σήμερα συνηθίζονταν.
Η συσκευή ονομάζεται First Class Jet, λειτουργεί σε συνδυασμό με ορθοδοντικά μικροεμφυτεύματα και επιτυγχάνει παράλληλη άπω μετατόπιση των γομφίων με μαθηματική ακρίβεια, γεγονός που διευκολύνει την θεραπεία των ορθοδοντικών προβλημάτων 2ης τάξης, των πιο συχνών δηλαδή ορθοδοντικών ανωμαλιών.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η μέθοδος αυτή θεραπείας (η άπω μετατόπιση με στήριξη σε μικροεμφυτεύματα) μειώνει στο ελάχιστο τις απαιτήσεις σε συνεργασία του ορθοδοντικού ασθενούς και βάζει πλέον στο χρονοντούλαπο της ορθοδοντικής ιστορίας μεθόδους και μέσα υψηλών απαιτήσεων σε συνεργασία, όπως το εξωστοματικό τόξο. Αν μη τι άλλο πρόκειται για μία ευτυχή συγκυρία, μιας και η επιτυχής διοργάνωση μιας σημαντικής επιστημονικής συνόδου στην πόλη μας, συνδυάστηκε και με την παρουσίαση μιας σημαντικής καινοτομίας από ένα συμπολίτη μας.

galanis2

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή