Και άλλη σύληψη στην Καλαμπάκα για κροτίδες και πυροτεχνήματα Reviewed by Momizat on . Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο κατάστημά του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (5.235) παιδικά αθύρματα, καθώς και μικρός αριθμός κροτίδων και πυροτεχνημάτων Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο κατάστημά του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (5.235) παιδικά αθύρματα, καθώς και μικρός αριθμός κροτίδων και πυροτεχνημάτων Rating: 0

Και άλλη σύληψη στην Καλαμπάκα για κροτίδες και πυροτεχνήματα

Και άλλη σύληψη στην Καλαμπάκα για κροτίδες και πυροτεχνήματα

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο κατάστημά του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (5.235) παιδικά αθύρματα, καθώς και μικρός αριθμός κροτίδων και πυροτεχνημάτων

Συνελήφθη, σήμερα (20-02-2015) το μεσημέρι στην Καλαμπάκα Τρικάλων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμπάκας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, ένας 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων.

Ειδικότερα, ο 58χρονος κατά τη διενέργεια αστυνομικού ελέγχου σε κατάστημα, ιδιοκτησίας του, κατελήφθη να κατέχει και να διαθέτει παράνομα προς πώληση:
• (5.235) παιδικά αθύρματα,
• (5) πυροτεχνήματα και
• (4) κροτίδες.

Τα προαναφερόμενα αντικείμενα κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Στο πλαίσιο της πρόληψης σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας χρήσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, υπενθυμίζονται χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες και ιδίως στους γονείς:
• Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
• Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
• Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
• Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
• Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
• Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Αφήστε το σχόλιο σας