"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26 C
Trikala

Και για του λόγου το αληθές…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Χρήστος Πούλιος
φωτογραφίες Βασίλης Μπαρούτας
Να πως προσπάθησαν οι τοπικές αιρετές αρχές (Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Τρικκαίων) με προφορική Κυβερνητική εντολή μέσω του Υπουργού Περιβάλλοντος κ.Σκυλακάκη (γιατί έτσι γίνονται αυτά, πάντα με προφορικές εντολές), εντελώς αυθαίρετα, εν κρυπτώ και στα μουλωχτά, χωρίς να το γνωστοποιήσουν και χωρίς κανείς τους να αναλάβει την ευθύνη της απόφασης (όταν αποκαλύφθηκε το τι πάνε να κάνουν)… να μεταφέρουν και να παραχώσουν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρά ζώα στον ΧΥΤΑ της Παλαιοσαμαρίνας, παρότι γνώριζαν ότι κάτι τέτοιο και δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, παραβίαζε τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα και εν τέλει ήταν παράνομο!!!
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
Ως γνωστόν οι παρανομίες (η μη τήρηση των νόμων και των κανόνων) δεν γίνονται ποτέ εγγράφως και με αποδείξεις για να μην μπορεί σε περίπτωση που στραβώσουν τα πράγματα και γίνουν γνωστά, να αποδοθούν οι ευθύνες στην κορυφή της πυραμίδας, αλλά αυτές να πέσουν στα κεφάλια εκείνων των «αφελών» που αποτελούν τους εκτελεστικούς βραχίονες της εξουσίας.
Και φυσικά όπως αποδείχτηκε ότι δεν ήμασταν ούτε τρελοί, ούτε διασπείραμε ψευδείς ειδήσεις για να δημιουργήσουμε αναστάτωση (πολύ περισσότερο για να προκαλέσουμε αντιδράσεις κατά των τοπικών αιρετών αρχών ώστε να τους επιφέρουμε πολιτικό κόστος) όσοι ευτυχώς έγκαιρα πήραμε χαμπάρι τι πάει να γίνει και το αποτρέψαμε….
Έτσι μπορεί εύκολα να αποδειχτεί και ο ρόλος του καθενός (ειδικά εκείνων που κατέχουν αιρετές θέσεις αυξημένης ευθύνης), όπως και του αν γνώριζαν και τι έπραξαν. Αν δηλαδή αντέδρασαν, αν προσπάθησαν να το αποτρέψουν, αν το κατήγγειλαν ή έστω απείλησαν ότι θα το κάνουν… ή αν το κατάπιαν αμάσητο, συμφώνησαν και έδωσαν και τη συγκατάθεσή τους.
Αυτοί οι κύριοι λοιπόν που σκόπευαν εντελώς αυθαίρετα και επικίνδυνα (όπως ήδη αποδείχτηκε), να επιβαρύνουν με μία υγειονομική βόμβα τη γειτονιά μας, δεν μπορεί να παριστάνουν τώρα τους ανήξερους, ούτε πολύ περισσότερο τους επικριτές και τους πρωτοστατούντες στην αποτροπή του «λάθους» που πήγε να γίνει.
Είπαμε, κάποιοι πάνε να μας περάσουν για τελείως κουτούς.
Ε, και αν ακόμα δεν μπορούμε να αναμετρηθούμε με το τοπικό σύστημα εξουσίας στο οποίο είναι ενταγμένοι (δεν γίνεται όσο δεν επιδιώκονται και δεν επιτυγχάνονται οι απαραίτητες συμμαχίες με συμπολίτες μας που είναι απαραίτητες για να συγκροτηθεί ένα τέτοιο ισχυρό αντίπαλο μέτωπο), τουλάχιστον δεν θα τους αφήσουμε να αυτοβαφτίζονται και να αυτοπαρουσιάζονται ως «προστάτες» της τοπικής μας κοινωνίας.
ΥΓ.: Ευτυχώς που στη Ζηλευτή όπως και στον Παλαιόπυργο υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που σέβονται και τιμούν την κοινωνική ιδιότητα-υποχρέωση «Ενεργός και Υπεύθυνος Πολίτης»!!!!!!
Xρήστος Πούλιος
Oι φωτογραφίες του Βασίλη Μπαρούτα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης