Και δημοσκοπικά εκφράζεται η υπεροχή ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία Reviewed by Momizat on . Ακόμη ένα γκάλοπ δείχνει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου - οριακό ωστόσο - ενώ καταγράφεται μεγάλο προβάδισμα στην παράσταση νίκης και στ Ακόμη ένα γκάλοπ δείχνει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου - οριακό ωστόσο - ενώ καταγράφεται μεγάλο προβάδισμα στην παράσταση νίκης και στ Rating: 0

Και δημοσκοπικά εκφράζεται η υπεροχή ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία

Και δημοσκοπικά εκφράζεται η υπεροχή ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία

Ακόμη ένα γκάλοπ δείχνει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου – οριακό ωστόσο – ενώ καταγράφεται μεγάλο προβάδισμα στην παράσταση νίκης και στις ευρωεκλογές.
Σύμφωνα με τις “Τάσεις” της MRB, σταθερά τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή και οριακά εντός Βουλής η Δημοκρατική Αριστερά.
Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το real.gr, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 21,9%, ενώ η ΝΔ 21%.
Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 8,9%, ΚΚΕ με 5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,8%, ΠΑΣΟΚ με 4,7%, Δημοκρατική Αριστερά με 3,1% και Οικολόγοι Πράσινοι με 1,5%.

“Άλλο κόμμα” επέλεξε το 4,3% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου αγγίζει το 24,8%.

ekl1Στην παράσταση νίκης προβάδισμα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με 39,6% έναντι 34,7% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθεί το “κανένα κόμμα” με 14,4%, “άλλο κόμμα” με 7,3% και “δεν ξέρω-δεν απαντώ” με ποσοστό 3,9%.

 

Ευρωεκλογές

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κάρτα για την πρόθεση ψήφου των Ευρωεκλογών.
Το ερώτημα που τέθηκε ήταν: “Ας υποθέσουμε ότι είχαμε Ευρωεκλογές την επόμενη Κυριακή. Από τα παρακάτω κόμματα σας παρακαλώ κυκλώστε τον αριθμό που ανταποκρίνεται στο κόμμα που θεωρείτε πιο πιθανό να ψηφίζατε;”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 22%, έναντι 20,8% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,5%, το ΚΚΕ με 5,1%, το ΠΑΣΟΚ με 4,9%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3,2%,οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,4% και “άλλο κόμμα” με 3,2%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου αγγίζει το 23,8%.

ekl2Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα για το “ποια θα πρέπει να είναι η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα από εδώ και στο εξής“.
Σε σύγκριση με τον Ιούνιο αυξήθηκε το ποσοστό (84,4% έναντι 78,2%) όσων πιστεύουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να θέσει κόκκινες γραμμές ως προς τις παραχωρήσεις που μπορεί να κάνει απέναντι στην τρόικα και να επιμείνει σε αυτές ανεξάρτητα από τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν.
ekl3Το 8% απαντά ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δεχθεί χωρίς περαιτέρω διαπραγμάτευση τους όποιους νέους όρους της τρόικας, ώστε να αποφευχθούν οι κίνδυνοι που δημιουργούνται από την πιθανή ρήξη.
Σχετικά με την ικανότητα διακυβέρνησης η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 27% των ερωτηθέντων με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 26,2%. “Κανένα κόμμα” επιλέγει 36,8%.
Στο ερώτημα που αφορά στην “καταλληλότητα πρωθυπουργού“, ο Σαμαράς προηγείται με 22% και ο Τσίπρας ακολουθεί με 20,7%. Το 37,2% των ερωτηθέντων επιλέγει “κανένας”.

ekl7 ekl4 ekl5 ekl6

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή