Και η Αντιπεριφέρεια Τρικάλων ζητά κανονική λειτουργία των παιδιατρικών κλινικών σε Τρίκαλα – Καρδίτσα Reviewed by Momizat on . “Οι παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων Τρικάλων και Καρδίτσας πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν καθημερινά χωρίς προβλήματα για να αντιμετωπίζουν με επιστη “Οι παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων Τρικάλων και Καρδίτσας πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν καθημερινά χωρίς προβλήματα για να αντιμετωπίζουν με επιστη Rating: 0

Και η Αντιπεριφέρεια Τρικάλων ζητά κανονική λειτουργία των παιδιατρικών κλινικών σε Τρίκαλα – Καρδίτσα

Και η Αντιπεριφέρεια Τρικάλων ζητά κανονική λειτουργία των παιδιατρικών κλινικών σε Τρίκαλα – Καρδίτσα

“Οι παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων Τρικάλων και Καρδίτσας πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν καθημερινά χωρίς προβλήματα για να αντιμετωπίζουν με επιστημονική επάρκεια τα παιδιά που χρειάζονται νοσηλεία”. Τα παραπάνω τόνισε σε συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης για θέματα υγείας κ. Τσίγκας, με τους εκπροσώπους των γιατρών του Νοσοκομείου Τρικάλων κ.κ. Παρδάτογλου – Σπυροπούλου και Ζορμπά και τους παιδιάτρους του νοσοκομείου.

 

Στη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά για θέματα λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής, καθώς και για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Καρδίτσας.

 

Οι παιδίατροι του νοσοκομείου τόνισαν ότι παρά τις δυσκολίες λόγω του περιορισμένου αριθμού παιδιάτρων (δύο παιδίατροι του νοσοκομείου και ένας με μετακίνηση από το ΚΥ Φαρακαδόνας), αλλά με αίσθημα ιατρικής ευθύνης απέναντι στα παιδιά του νομού που χρήζουν νοσηλείας καθώς και στα νεογέννητα της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου Τρικάλων εγγυώνται την καθημερινή λειτουργία της κλινικής. Είναι δε αδύνατο να μετακινούνται για να καλύπτουν ανάγκες άλλων νοσοκομείων. Τα ανωτέρω ζήτησαν από τον κ. Τσίγκα να ενημερωθεί και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

Ο κ. Τσίγκας τόνισε ότι ο κ. Περιφερειάρχης στηρίζει την επιβεβλημένη ανάγκη πλήρους και καθημερινής λειτουργίας των παιδιατρικών κλινικών στα δύο νοσοκομεία της Δυτικής Θεσσαλίας και προς αυτό το στόχο πρέπει να γίνονται οι αναγκαίες κινήσεις των αρμοδίων στην Περιφερειακή Διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας.

(Από την ΠΕ Τρικάλων)

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή