Και η ΚΝΕ υπέρ των αγροτών Reviewed by Momizat on . Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ: Η ίδια αντιλαϊκή πολιτική που πλήττει τη νεολαία  πλήττει και την αγροτιά Το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ χαιρετίζ Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ: Η ίδια αντιλαϊκή πολιτική που πλήττει τη νεολαία  πλήττει και την αγροτιά Το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ χαιρετίζ Rating: 0

Και η ΚΝΕ υπέρ των αγροτών

Και η ΚΝΕ υπέρ των αγροτών

Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ:

Η ίδια αντιλαϊκή πολιτική που πλήττει τη νεολαία  πλήττει και την αγροτιά

kne-agrΤο Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ χαιρετίζει και στηρίζει τον αγώνα επιβίωσης που δίνει η φτωχομεσαία αγροτιά σε όλη τη χώρα. Ξεκαθαρίζουμε  ότι είμαστε  πλάι στα δίκαια αιτήματά τους, σε κάθε μορφή αγώνα που επιλέγουν, στα μπλόκα, στο δρόμο.

Καταγγέλλουμε την της κυβέρνησης απέναντι στους αγωνιζόμενους αγρότες στη Νίκαια και αλλού. Η Κυβέρνηση απαντάει στα δίκαια αιτήματα των αγροτών με τρομοκρατία και με ωμή καταστολή και δακρυγόνα. Καλούμε το λαό της Θεσσαλίας, ειδικά τη νεολαία, παιδιά εργατών και αγροτών, να σταθούν στο πλευρό της αγωνιζόμενης φτωχής αγροτιάς. Να δείξουν την αλληλεγγύη τους, να στηρίξουν με κάθε τρόπο αυτόν τον αγώνα. Η μάχη αυτή να γίνει υπόθεση όλου του λαού, για να έχουμε φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα, να καλύπτεται το σύνολο των διατροφικών μας αναγκών, γιατί μόνο μια λαϊκή συμμαχία εργατών – αγροτών – μικρών επαγγελματιών – νεολαίας και γυναικών μπορεί να απαντήσει αποφασιστικά στην πολιτική αυτή που μας μαυρίζει τη ζωή, μπορεί να την ανατρέψει.

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΕ – ΚΕΦΑΛΑΙΟ,

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΒΕΛΗ ΝΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΤΟΧΟ

Η ίδια αντιλαϊκή πολιτική που πλήττει τη νεολαία, την εργατική τάξη στο σύνολο της, πλήττει και την αγροτιά. Είναι η ίδια πολιτική που μας θέλει φοιτητές και μαθητές αμόρφωτους, να πληρώνουμε για τις σπουδές μας, τα βιβλία μας. Που κλείνει ΕΠΑΛ και συγχωνεύει σχολεία, που απολύει δασκάλους, που καταργεί και συγχωνεύει σχολές στα ΤΕΙ, που μας θέλει άνεργους ή να δουλεύουμε για 400 Ευρώ, που μας θέλει “μαθητευόμενους” να δουλεύουμε για 9 Ευρώ τη μέρα.

Αυτή η ίδια βάρβαρη πολιτική οδηγεί στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς, εφαρμόζεται για να εξυπηρετήσει το μεγάλο κεφάλαιο, για να συγκεντρωθεί η γη σε όλο και λιγότερα χέρια, στα χέρια των μεγαλοαγροτών και των μονοπωλίων, για να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Χαρατσώνει τους αγρότες και μετά υποθηκεύει σπίτια και χωράφια, που στέλνει στα “νεκροταφεία” τα αγροτικά προϊόντα ενώ ο λαός μας πεινάει και μαθητές λιποθυμάνε στα σχολεία από την ασιτία.

Ο αγώνας μας έχει κοινό αντίπαλο τους επιχειρηματίες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοτσιφλικάδες, τους υπαλλήλους τους δηλαδή τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, την κυβέρνηση και όλους αυτούς που προσκυνάνε την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα, τον ΣΕΒ, τους εφοπλιστές, την ΕΕ. Τέτοια δύναμη είναι ο δήθεν “αριστερός” ΣΥΡΙΖΑ που παίρνει τα μπράβο των επιχειρηματιών, του ΣΕΒ, της G20, του Ιδρύματος Ford κλπ. Κάνουμε πέρα τους δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, είναι δύναμη κρούσης απέναντι στο λαό μας, υπηρέτες των εφοπλιστών, τους έχουμε απέναντί μας σε κάθε αγώνα.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

 

 

ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΕΡΓΑΤΕΣ – ΑΓΡΟΤΕΣ – ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΜΑΘΗΤΕΣ

Ο δρόμος για την πραγματική αγροτική ανάπτυξη με σκοπό την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του λαού μας, βρίσκεται έξω από την ΕΕ, με το λαό αφέντη στον τόπο του, να κάνει κτήμα του τα εργαλεία, τις μηχανές, τα εργοστάσια, τη γη, τον πλούτο που παράγει. Να σχεδιάζει την παραγωγή με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών του λαού μας, έτσι πραγματικά θα μπουν σε κίνηση όλες οι δυνατότητες που έχει ο τόπος μας, η πλούσια σε καρπούς γη, το πολυάριθμο εργατικό δυναμικό, οι κατακτήσεις της τεχνολογίας. Μόνο με το λαό μας από πάνω, να κάνει κουμάντο, μπορεί να οργανώσει έτσι την οικονομία, ώστε να διασφαλίζεται ποιοτική τροφή για όλους, να εξαλείψουμε την ανεργία. Πράγματα δηλαδή τα οποία πριν από 60 και 70 χρόνια ήταν λυμένα στις σοσιαλιστικές χώρες.

Τώρα χρειάζεται οργανωμένος αγώνας και πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, σχολή, σχολείο, γειτονιά. Απαντάμε στην κυβέρνηση και στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και μέσα από τις εκλογές, με ψήφο στο ΚΚΕ, για την αντεπίθεση, την ανάταση του λαού, για να συγκροτηθεί η λαϊκή συμμαχία. Μόνο έτσι θα δει άσπρη μέρα η αγροτιά, ο λαός, η νεολαία. Καλούμε τη νεολαία να εκφράσει την αλληλεγγύη της και τη στήριξή της στο δίκαιο αγώνα των αγροτών με αποφάσεις μέσα στα μαθητικά συμβούλια, τα 5μελή και τα 15μελή, τους φοιτητικούς-σπουδαστικούς συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα και τα σωματεία. Οργανωνόμαστε, συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις των ταξικών σωματείων, κατεβαίνουμε στα μπλόκα, οργανώνουμε την πάλη σε όλους τους χώρους, χτυπάμε όλοι μαζί τον κοινό αντίπαλο!!!.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή