Και νεοδημοκράτες αντιδρούν σε διάταξη για ιδιωτικά ΑΕΙ από την “πίσω πόρτα” Reviewed by Momizat on . Τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης αλλά και της βουλευτού της ΝΔ Κατερίνας Παπακώστα που ζήτησε την απόσυρσή της, προκάλεσε τροπολογία του υπουργείου Π Τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης αλλά και της βουλευτού της ΝΔ Κατερίνας Παπακώστα που ζήτησε την απόσυρσή της, προκάλεσε τροπολογία του υπουργείου Π Rating: 0

Και νεοδημοκράτες αντιδρούν σε διάταξη για ιδιωτικά ΑΕΙ από την “πίσω πόρτα”

Και νεοδημοκράτες αντιδρούν σε διάταξη για ιδιωτικά ΑΕΙ από την “πίσω πόρτα”

Τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης αλλά και της βουλευτού της ΝΔ Κατερίνας Παπακώστα που ζήτησε την απόσυρσή της, προκάλεσε τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, η οποία έχει κατατεθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, για το υπαίθριο εμπόριο.
Η βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε παράλληλα τη διαφωνία της και για την τροπολογία που αφορά τις κληρώσεις θέσεων για τις λαϊκές αγορές.
Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι ανοίγει το παράθυρο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ενώ καταστρατηγεί, όπως ανέφεραν, το άρθρο 16 του συντάγματος, με μια τροπολογία – νομοσχέδιο 150 σελίδων.
Παράλληλα, έκαναν λόγο για παραβίαση του κανονισμού της Βουλής καθώς, όπως υποστήριξαν, κατατέθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο και ζήτησαν να αποσυρθεί, ώστε να έρθει με κανονικές διαδικασίες από το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας επικρίνοντας ταυτόχρονα την απουσία της ηγεσίας του, από την συζήτηση.
«Οφείλει το προεδρείο να κάνει τη δουλειά του και να τραβήξει αυτιά. Υπήρχε άνεση χρόνου για να έρθει προς συζήτηση η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας σε δικό του νομοσχέδιο. Είναι θέμα αξιοπρέπειας όλων των βουλευτών και της κυβερνητικής πλειοψηφίας
Δεν είναι επιτρεπτό να έρχεται με αυτό τον τρόπο, ιδιαίτερα από ένα νευραλγικό υπουργείο όπως είναι αυτό της Παιδείας», σχολίασε από την πλευρά της η κυρία Παπακώστα.
«Το προεδρείο δεν είναι παιδαγωγός για να τραβήξει αυτιά», αντέδρασε ο προεδρεύων του Σώματος Γιάννης Τραγάκης.
«Το προεδρείο πρέπει να μεταφέρει στο υπουργείο Παιδείας τη θέση που απηχεί την συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών. Το τράβηγμα των αυτιών πηγαίνει όχι στην έννοια του παιδαγωγού αλλά της ορθής κοινοβουλευτικής διαδικασίας», αντέτεινε η κυρία Παπακώστα επικρίνοντας ότι κανείς από το υπουργείο Παιδείας δεν εμφανίστηκε για να υπερασπιστεί την τροπολογία. Και πρόσθεσε:
«Να σεβαστούν τον κανονισμό της Βουλής. Δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο ότι είμαστε παραμονές εκλογών. Δεν λέω ότι η κυβέρνηση δεν θα νομοθετήσει αλλά πρέπει να συνεκτιμά το γεγονός αυτό. Η άποψη μου είναι να αποσυρθεί η τροπολογία και να έρθει σε κανονικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας».
Με την άποψη της κυρίας Παπακώστα συντάχθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης που κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας ότι απαξιώνει την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή