Και ξανά προς διορθώσεις, μετά την ψήφο… Reviewed by Momizat on . Το ψήφισαν και τώρα τρέχουν να το συμμαζέψουν. Ο λόγος για τον νόμο για τα βιβλία εσόδων - εξόδων για αγρότες. Τα οποία, ναι μεν αποδέχονται οι αγρότες, αλλά, α Το ψήφισαν και τώρα τρέχουν να το συμμαζέψουν. Ο λόγος για τον νόμο για τα βιβλία εσόδων - εξόδων για αγρότες. Τα οποία, ναι μεν αποδέχονται οι αγρότες, αλλά, α Rating: 0

Και ξανά προς διορθώσεις, μετά την ψήφο…

Και ξανά προς διορθώσεις, μετά την ψήφο…

Το ψήφισαν και τώρα τρέχουν να το συμμαζέψουν. Ο λόγος για τον νόμο για τα βιβλία εσόδων – εξόδων για αγρότες. Τα οποία, ναι μεν αποδέχονται οι αγρότες, αλλά, αν γίνουν όσα ακούγονται, θα είναι τουλάχιστον ασύμφορο να μείνει κάποιος στον αγροτικό τομέα. Ετσι, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου από το πολιτικό γραφείο του Ηλία Βλαχογιάννη,
“Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, είχε σήμερα το μεσημέρι ο βουλευτής Ηλίας Γ. Βλαχογιάννης και ομάδα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Αντικείμενο της σύσκεψης – συνάντησης, ήταν η εξέταση των προβλημάτων από την τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων από τους αγρότες και η συζήτηση των προτάσεων που κατέθεσε ομάδα βουλευτών του κόμματός  της ΝΔ.
Στόχος της πρότασης των βουλευτών ,είναι η εφαρμογή ενός πλαισίου λογικής φορολόγησης των αγροτών και όχι η οικονομική αφαίμαξή τους και ο οικονομικός μαρασμός της περιφέρειας.
Ο Γεν. Γραμματέας  δεσμεύτηκε για λεπτομερή εξέταση των προτάσεων, στη βάση εξεύρεσης της καλύτερης δυνατής λύσης και στην έκδοση λεπτομερούς διευκρινιστικής εγκυκλίου.
Παράλληλα ζητήθηκε η μετάθεση της ημερομηνίας υποχρέωσης τήρησης βιβλίων από τους αγρότες, η εξαίρεση των ενισχύσεων από το συνολικό εισόδημα και ιδιαίτερα των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, η ειδικότερη ρύθμιση για τους γαλακτοπαραγωγούς, το θέμα των συνταξιούχων αγροτών και των ετεροαπασχολούμενων, το ύψος του τέλους επιτηδεύματος και άλλες λεπτομέρειες.
Τις επόμενες μέρες, θα συσταθεί μια ειδική επιτροπή – με συμμετοχή και εκπροσώπων των αγροτών -, που θα εξετάσει όλα τα συναφή θέματα, πριν την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου”.
Τελικά, τι ψήφισαν;

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή