Και οι Λαρισαίοι γιατροί στην απεργία Reviewed by Momizat on . Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας με ανακοίνωσή του «στηρίζει και συμμετέχει στην Τριήμερη Πανελλαδική Απεργία των Γιατρών ΕΣΥ, Τρίτη-Τετάρτη και Πέμπτη 17, 18, 19 Σε Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας με ανακοίνωσή του «στηρίζει και συμμετέχει στην Τριήμερη Πανελλαδική Απεργία των Γιατρών ΕΣΥ, Τρίτη-Τετάρτη και Πέμπτη 17, 18, 19 Σε Rating: 0

Και οι Λαρισαίοι γιατροί στην απεργία

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας με ανακοίνωσή του «στηρίζει και συμμετέχει στην Τριήμερη Πανελλαδική Απεργία των Γιατρών ΕΣΥ, Τρίτη-Τετάρτη και Πέμπτη 17, 18, 19 Σεπτεμβρίου, που κήρυξε η ΟΕΝΓΕ, μετά από απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου.

Επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά πως, η κατάσταση στο χώρο της Υγείας είναι σήμερα τραγική: Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με το πρόσχημα της κινητικότητας-διαθεσιμότητας, διαλύει καθημερινά τις δημόσιες δομές υγείας.

Τα νοσοκομεία της περιφέρειας, με τα κραυγαλέα λειτουργικά προβλήματά τους και κάτω από το βάρος της βαριάς υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, καθημερινά μαραζώνουν και ερημώνουν.

Πολλά υποστελεχωμένα Τμήματα-Κλινικές-Μονάδες οδηγούνται σε κατάργηση, ενώ μεθοδεύεται η συγχώνευση και εκκένωση αρκετών από τα 50 διασυνδεόμενα νοσοκομεία.

Η κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ, με αποκλειστική ευθύνη των Διοικήσεων του, αλλά και των πολιτικών προϊσταμένων του, οδηγείται σε αποκλειστικό αγοραστή υπηρεσιών υγείας, με παράλληλο «ξαφνικό θάνατο» των σταθερών δομών του.

Οι γιατροί και ιδιαίτερα οι νέοι, οδηγούνται σε αναγκαστική μετανάστευση.

Η συνεχιζόμενη διαφθορά, η παραοικονομία και η διασπάθιση δημοσίου χρήματος στον χώρο της Υγείας, αντιμετωπίζονται σπασμωδικά με τον ισοπεδωτικό προπηλακισμό του ιατρικού σώματος, τις αυθαιρεσίες με τα γενόσημα και τις αυτοδίκαιες αργίες που ακυρώνονται καθημερινά από τα Διοικητικά Δικαστήρια.

Οι λειτουργοί υγείας, καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με επισφαλή προγράμματα εφημέρευσης και επικίνδυνες ελλείψεις υγειονομικού υλικού, αντιδραστηρίων και φαρμάκων.

Η κλιμακούμενη εμπορευματοποίηση της υγείας, θα αφήσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού μακριά από ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και φάρμακα, λόγω οριζόντιων περικοπών, απόρροια της καθοδηγούμενης ελαχιστοποίησης της ασφαλιστικής κάλυψης. Η ιδιωτική δε ασφάλιση καραδοκεί να επωφεληθεί και να πάρει την μερίδα του λέοντος από τα συντρίμμια ενός ασφαλιστικού συστήματος που καταρρέει

Καλούμε όλους τους γιατρούς ΕΣΥ- μέλη μας, να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία. Κανένας δεν πρέπει να λείψει απ’ αυτόν τον αγώνα. Τέλος ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας πως, κατά την διάρκεια της απεργίας οι δημόσιες δομές υγείας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων και επειγόντων περιστατικών» καταλήγει ο ΙΣΛ.

 

Αφήστε το σχόλιο σας