Και το ΚΚΕ για την καθυστέρηση στην έκδοση – απονομή των συντάξεων Reviewed by Momizat on . Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας κατέθεσε το  σχετικά με την καθυστέρηση στην έκδοση και απονομή των συντάξεων. Αναλυτικά το κείμενο της Επίκαιρης Ερώ Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας κατέθεσε το  σχετικά με την καθυστέρηση στην έκδοση και απονομή των συντάξεων. Αναλυτικά το κείμενο της Επίκαιρης Ερώ Rating: 0

Και το ΚΚΕ για την καθυστέρηση στην έκδοση – απονομή των συντάξεων

Και το ΚΚΕ για την καθυστέρηση στην έκδοση – απονομή των συντάξεων

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας κατέθεσε το  σχετικά με την καθυστέρηση στην έκδοση και απονομή των συντάξεων.

Αναλυτικά το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Καθυστέρηση στην έκδοση και απονομή των συντάξεων.

Η καθυστέρηση έκδοσης συντάξεων είναι συνειδητή πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του χρόνια τώρα και επιδεινώνεται την περίοδο της κρίσης. Είναι ένας μεγάλος έμμεσος δανεισμός μέσω των Ταμείων από τους συνταξιούχους ή όσους καταθέτουν δικαιολογητικά και τους δίνουν προσωρινή σύνταξη. Συνειδητή επίσης είναι η τεράστια έλλειψη προσωπικού και του απαιτούμενου εξοπλισμού. Οι απολύσεις που γίνονται συνέχεια στα Ταμεία επιδεινώνουν την κατάσταση και προετοιμάζουν το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση και ανάθεση σε επιχειρηματικά συμφέροντα της έκδοσης των συντάξεων.

Η καθυστέρηση στο ΙΚΑ αφορά 65.000 για κύρια σύνταξη και 55.000 για επικουρική, 75.000 για διαδοχική ασφάλιση, αναπηρικές και θανάτου και οι υποθέσεις εκκρεμούν πάνω από 14 μήνες, έως 2 χρόνια και πάνω εάν υπάρχει και διαδοχική ασφάλιση. Στον ΟΑΕΕ, πάνω από 20.000 αιτήσεις για κύρια σύνταξη είναι σε εκκρεμότητα, εδώ η καθυστέρηση πάνω από 12 μήνες, ξεπερνά και τους 19 μήνες αν υπάρχει διαδοχική ασφάλιση. Ο χρόνος αναμονής στο Δημόσιο κυμαίνεται από 12 έως 24 μήνες εάν υπάρχει και διαδοχική ασφάλιση, στα Επικουρικά Ταμεία είναι ακόμα χειρότερη. Οι αγρότες στον ΟΓΑ περιμένουν ένα χρόνο, ο οποίος διπλασιάζεται αν υπάρχει διαδοχική ασφάλιση. Στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης σε χειρότερη κατάσταση είναι οι ασφαλισμένοι σε εμπορικά καταστήματα που φτάνει έως και τέσσερα 4χρόνια. Η αναμονή εδώ μπορεί να φτάσει τα 4 χρόνια.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός αν η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα ώστε:

  • Να σταματήσει το αίσχος στις καθυστερήσεις στην έκδοση και απονομή των συντάξεων.
  • Να δοθούν αναλυτικά στοιχεία για κάθε Ταμείο για κύρια και επικουρική σύνταξη καθώς και πόσες αιτήσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα.
  • Να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό και να ενισχυθούν τα Ταμεία με σύγχρονο εξοπλισμό, να προχωρήσει τάχιστα η ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου».

 

 

 ΤΡΙΚΑΛΑ  11/3/2014                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή