Και το ΚΚΕ για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Reviewed by Momizat on . Την προηγούμενη βδομάδα αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Τρικάλων του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αχιλλέα Κανταρτζή , μέλος της ΚΕ & Γραμματέα της Κοινοβουλ Την προηγούμενη βδομάδα αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Τρικάλων του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αχιλλέα Κανταρτζή , μέλος της ΚΕ & Γραμματέα της Κοινοβουλ Rating: 0

Και το ΚΚΕ για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Και το ΚΚΕ για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Την προηγούμενη βδομάδα αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Τρικάλων του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αχιλλέα Κανταρτζή , μέλος της ΚΕ & Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, πραγματοποίησε  επίσκεψη-περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, μεταξύ άλλων, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε και συζήτησε με το ΔΣ και μέλη του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν.Τρικάλων, καθώς και με  ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Από τη  συζήτηση διαπιστώθηκαν σοβαρά ζητήματα στη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας, τα οποία άλλωστε έχουν αναδείξει  στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στον Τρικαλινό λαό οι  φορείς ασθενών και εργαζομένων αλλά και το ΚΚΕ.

Σήμερα, το ΚΚΕ φέρνει το θέμα στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του. Ολόκληρη η Ερώτηση έχει ως εξής:

 

Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Αντί η κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα και να προσλάβει όλο το αναγκαίο Ιατρικό προσωπικό για να καλυφθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες προσπαθεί με μετακινήσεις και αποσπάσεις να λύσει τα προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη Ιατρών σε νοσοκομεία της χώρας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (νεφρολογική κλινική) στο Νοσοκομείο Τρικάλων που γίνεται απόσπαση Ιατρών για να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου Καρδίτσας που αντιμετωπίζει μεγάλα κενά.

Είναι προφανές ότι η συνέχιση αυτής της πολιτικής, με τα μεγάλα κενά και τις ελλείψεις σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, οδηγεί σε μια συνολική υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των ασθενών.

Η κατάσταση αυτή θα γίνει ακόμη χειρότερη με την ακόμη μεγαλύτερη μείωση των κονδυλίων που διατίθενται για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κυβέρνηση αν προτίθεται να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αναφέρονται και την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού με σταθερή και μόνιμη εργασία.

Οι βουλευτές :

Γιώργος Λαμπρούλης, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Ελένη Γερασιμίδου

 

ΤΡΙΚΑΛΑ  16/10/2013

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή