Και το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών σήμερα κατά της αξιολόγησης Reviewed by Momizat on . Η έξαρση αυταρχισμού βαδίζει χέρι-χέρι με την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής – αντιλαϊκής πολιτικής. Όσο θα οξύνεται η αντιλαϊκή πολιτική και θα συναντάει αντιδ Η έξαρση αυταρχισμού βαδίζει χέρι-χέρι με την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής – αντιλαϊκής πολιτικής. Όσο θα οξύνεται η αντιλαϊκή πολιτική και θα συναντάει αντιδ Rating: 0

Και το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών σήμερα κατά της αξιολόγησης

Και το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών σήμερα κατά της αξιολόγησης

Η έξαρση αυταρχισμού βαδίζει χέρι-χέρι με την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής – αντιλαϊκής πολιτικής. Όσο θα οξύνεται η αντιλαϊκή πολιτική και θα συναντάει αντιδράσεις τόσο θα αυξάνεται και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης και η κατασταλτική βία.

Μοναδικός δρόμος ως απάντηση στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής είναι το δυνάμωμα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, η οικοδόμηση μιας ισχυρής λαϊκής συμμαχίας, η οποία θα ενισχύεται από τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αλλά και από τους αυτοαπασχολούμενους και  τους άνεργους, δυνάμεις που θίγονται καθημερινά απ’ αυτήν την πολιτική.

Την έκφραση αυτής της ωμής κατασταλτικής βίας γνώρισε σήμερα ο κλάδος των εκπαιδευτικών στην προσπάθειά του να εμποδίσει τη διεξαγωγή του Β΄κύκλου επιμόρφωσης στελεχών εκπαίδευσης και διευθυντών , οι οποίοι εμπλέκονται ως αξιολογητές στην αξιολόγηση.

Η αξιολόγησή τους δεν στοχεύει στη δημιουργία ενός καλύτερου σχολείου αλλά στην κατηγοριοποίηση μαθητών-εκπαιδευτικών-σχολείων, προωθεί τις αντιλήψεις που ζητά ο ΟΟΣΑ και η ΕΕ, δηλαδή λειτουργία των σχολείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, επιρρίπτοντας συγχρόνως στις πλάτες των εκπαιδευτικών την ευθύνη για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα τα σχολεία και η εκπαίδευση γενικότερα.

Συνδέεται ευθέως με απολύσεις και τη μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών. Με αυτήν την έννοια έχει καθαρά τιμωρητικό χαρακτήρα και στοχεύει στην εμπέδωση ενός κλίματος υποταγής, φόβου και ασφυκτικού ελέγχου στα σχολεία μέσω της χειραγώγησης των εκπαιδευτικών. Η αξιολόγησή τους αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στην ενυπάρχουσα δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Δεν οδηγεί σε καμιά βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η επίτευξή της απαιτεί ένα νέο είδος διευθυντή, ένα διευθυντή – μάνατζερ κυνηγό αριθμητικών στόχων κι έναν σκυφτό υποταγμένο εκπαιδευτικό.

Η 83η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, υιοθετώντας την πρόταση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, αποφάσισε τη διαγραφή των αξιολογητών από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Τα στελέχη της εκπαίδευσης που αποτελούν σήμερα τα πρώτα βιολιά στην αξιολόγηση, δηλαδή οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι πρέπει άμεσα να διαγράφονται από τους Συλλόγους. Αλλά και οι διευθυντές των σχολείων, στο βαθμό που γίνουν αξιολογητές και συνδεθεί ο ρόλος τους με τις απολύσεις των εκπαιδευτικών, εκ των πραγμάτων αντιστρατεύονται τους σκοπούς και τις επιδιώξεις των καταστατικών των Συλλόγων και, ως τέτοιοι, δεν έχουν θέση στα σωματεία. Ανάλογη απόφαση καλείται να πάρει και η ΟΛΜΕ.

Στη σημερινή κινητοποίηση του κλάδου η παρουσία των συναδέλφων απέτρεψε για ένα μικρό χρονικό διάστημα τη διεξαγωγή του σεμιναρίου «επιμόρφωσης» των διευθυντών, γεγονός που αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια των αγώνων.

Οι συνάδελφοι μπορούν και πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για το πραγματικό πρόσωπο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, η οποία υλοποιεί την πολιτική της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου και στο χώρο της εκπαίδευσης. Πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και για τους εκπροσώπους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των διευθυντών, οι οποίοι πήραν μέρος στο σεμινάριο τασσόμενοι με την πολιτική της κυβέρνησης και όχι με τα συμφέροντα του κλάδου. Πρέπει, τέλος να στοχεύσουν τον πραγματικό αντίπαλο , το μόνο κερδισμένο, που δεν είναι άλλος από την πολιτική των αναδιαρθρώσεων και στο χώρο της εκπαίδευσης.

Καλούμε τους συναδέλφους  – να απεργήσουν στις τρίωρες στάσεις εργασίας, που κηρύχτηκαν από την ΕΛΜΕΤ για τις τρεις πρώτες ώρες  08 :00 – 11:00 και την ΟΛΜΕ για τις τρεις τελευταίες 11:00 – 14:00, και – να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στα σεμινάρια «επιμόρφωσης» των διευθυντών σχολείων, που διεξάγονται στο 2ο Λύκειο Τρικάλων και 27 Ιουνίου

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους και τους γονείς.

Ενότητα, Οργάνωση, Αγώνας, Λαϊκή Αντεπίθεση για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού

 

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ν.Τρικάλων

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή