Και το ΠΑΜΕ στηρίζει τις απλήρωτες καθαρίστριες του Νοσοκομείου Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ στηρίζει τις εργαζόμενες που δουλεύουν στο συνεργείο καθαριότητας στο Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων, οι οποίες διεκδικούν το αυτονόητο δ Η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ στηρίζει τις εργαζόμενες που δουλεύουν στο συνεργείο καθαριότητας στο Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων, οι οποίες διεκδικούν το αυτονόητο δ Rating: 0

Και το ΠΑΜΕ στηρίζει τις απλήρωτες καθαρίστριες του Νοσοκομείου Τρικάλων

Και το ΠΑΜΕ στηρίζει τις απλήρωτες καθαρίστριες του Νοσοκομείου Τρικάλων

Η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ στηρίζει τις εργαζόμενες που δουλεύουν στο συνεργείο καθαριότητας στο Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων, οι οποίες διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους: να πληρωθούν τα δεδουλευμένα ημερομίσθια τα οποία ο εργολάβος τους καθυστερεί για μήνες!

Η σημερινή άθλια κατάσταση στην Υγεία – Πρόνοια είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που θεωρεί τις παροχές υγείας του λαού ως «κόστος» για το κεφάλαιο και το κράτος του.

ΕΓΚΛΗΜΑ ενάντια στα δικαιώματά μας και την υγεία του λαού!

Μια πολιτική που αποτυπώνεται και στον κρατικό προϋπολογισμό του 2014, όπου προβλέπεται μείωση των δαπανών στο υπουργείο Υγείας κατά 19,7%, στον ΕΟΠΥΥ 30%, στα κρατικά νοσοκομεία 32% και στη φαρμακευτική δαπάνη μείωση κατά 15%.

Την ίδια ώρα που έκοψαν 1,6 δισ. ευρώ από τους μισθούς εργαζομένων, χαρίζουν 10 δισ. ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους ( μέσω του ΕΣΠΑ) και αυξάνουν μόνο τα κονδύλια για τις εργολαβικές εταιρείες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης, με 350 εκατ. ευρώ στους μεγαλοεργολάβους!!

Να που πάνε τα λεφτά. Ούτε ένα ευρώ από τα δάνεια δεν πάει για μισθούς και συντάξεις. Κόβουν μισθούς και καταργούν δικαιώματα, για να γίνουμε φθηνότεροι εργαζόμενοι και να μεγαλώσει η καπιταλιστική κερδοφορία πάνω στα συντρίμμια των δικών μας δικαιωμάτων.

Για τις εργαζόμενες στα συνεργία καθαριότητας είναι άγνωστο τι σημαίνει να έχουν Συλλογικές Συμβάσεις , να εφαρμόζεται η νομοθεσία για τα βαρέα και ανθυγιεινά, να αμείβονται  για τις υπερωρίες και την εργασία Σαββάτου – Κυριακής, να καταβάλλονται τριετίες, να δηλώνονται τα εργατικά ατυχήματα, να καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές κάθε μήνα, τι σημαίνει 8 ωρο και μια σειρά άλλα δίκαια αιτήματα.

Οι συνθήκες «Γαλέρας» των εργαζομένων στα συνεργία καθαριότητας μέσα στα Νοσοκομεία είτε στη σίτιση και φύλαξη, είναι το πρότυπο «ανάπτυξης» για την κυβέρνηση με μισθούς των 340 ευρώ και αμοιβή με την ώρα!!

Η οικονομική σταθερότητα, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας που αποτελούν στρατηγικό στόχο της συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ :

Σημαίνει ακόμη περισσότερα κέρδη για τους μεγαλοεργοδότες μέσα από το τσάκισμα μισθών, συντάξεων και κάθε εργατικού δικαιώματος.

Σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη πάνω στα εργασιακά συντρίμμια και στην αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι υπεργολάβοι.

Τα αντεργατικά μέτρα που παίρνονται είναι ο μηχανισμός για φθηνότερη εργατική δύναμη. Είναι «γέννημα θρέμμα» της ανάπτυξης που υπηρετεί τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα. Έχουν την σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό είναι το πρότυπο ανάπτυξης που επιδιώκουν να επιβάλλουν σε κάθε χώρο δουλειάς μονοπώλια και Ε.Ε. καθώς και οι πολιτικές δυνάμεις που τους υπηρετούν.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

 

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν στα συνεργία καθαριότητας να σπάσουν το φόβο και την τρομοκράτηση, να οργανωθούν στα κλαδικά σωματεία.

Τα σωματεία, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι εργαζόμενοι, η νεολαία να μην επιτρέψουμε τη σφαγή των εργαζόμενων

Με την ανασύνταξη των δυνάμεων μας, με την πίστη στο δίκιο μας, με οργάνωση και με τους αγώνες μας να βάλουμε τέρμα στην αντιλαϊκή επίθεση, σε αυτούς που ρημάζουν τις ζωές μας.

 

Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας να παρέμβει άμεσα , ώστε να αποδοθούν από τον εργολάβο τα δεδουλευμένα στις εργαζόμενες στην καθαριότητα του νοσοκομείου.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

 

  • Καμία υπηρεσία του νοσοκομείου σε εργολάβους.
  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ΤΩΡΑ στις υπηρεσίες καθαριότητας- φύλαξης-τραπεζαρία-μαγειρεία-τεχνική υπηρεσία με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που δουλεύουν στα συνεργία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ -ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ- ΠΡΟΝΟΙΑ
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή