"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Κακοκαιρία ιστορικών διαστάσεων στις ΗΠΑ: Πόλεις θαμμένες κάτω από το χιόνι – Στέλνουν διασώστες να σώσουν… διασώστες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η κλιματική αλλαγή, έχει φέρει τα πάνω κάτω με τις δύο Ηπείρους να αντιμετωπίζουν τελείως αντίθετες καιρικές συνθήκες. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μέσα σε μόλις μία μέρα, οι δύο Ήπειροι, είχαν διαφορά 72 ολόκληρων βαθμών Κελσίου.

Από τη μία πλευρά Καναδάς, ΗΠΑ και Μεξικό έχουν πολικές θερμοκρασίες, ενώ από την άλλη, Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία και Ελλάδα έχουν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για όσα αναμένεται να ακολουθήσουν οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Παγετός στις ΗΠΑ

Η χειμερινή καταιγίδα με παγωμένους ανέμους, που σαρώνει εδώ και ημέρες τις κεντρικές και τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζει να θερίζει ζωές, αφήνοντας επίσης δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς χωρίς ηλεκτρικό τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μονάχα στην κομητεία Έρι της Νέας Υόρκης, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε εθνικό επίπεδο στους 60.

Η χιονοθύελλα που σαρώνει τις ΗΠΑ είναι σπάνιας σφοδρότητας σύμφωνα με ειδικούς και οι εικόνες θυμίζουν σκηνές «αποκάλυψης».

«Σε ορισμένες περιοχές, το να είσαι σε εξωτερικό χώρο μπορεί να οδηγήσει σε κρυοπαγήματα μέσα σε λίγα λεπτά» ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) σε ένα δελτίο.

Η υπηρεσία συμβούλεψε οποιονδήποτε ταξιδεύει ή βγαίνει έξω να «προετοιμαστεί για υπερβολικό κρύο ντυμένος με πολλές στρώσεις, καλύπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερες εκτεθειμένες περιοχές του δέρματος και να συσκευάσει χειμερινά κιτ ασφαλείας στα οχήματά σας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης