Κακοκαιρία σε όλον τον νομό Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Με χιόνια και κρύο έκανε ποδαρικό ο Δεκέμβριος. Στον νομό μας το χιόνι έφτασε μέχρι το Περτούλι και από την άλλη πλευρά, μέχρι σχεδόν την Καστανιά (οι φωτό είνα Με χιόνια και κρύο έκανε ποδαρικό ο Δεκέμβριος. Στον νομό μας το χιόνι έφτασε μέχρι το Περτούλι και από την άλλη πλευρά, μέχρι σχεδόν την Καστανιά (οι φωτό είνα Rating: 0

Κακοκαιρία σε όλον τον νομό Τρικάλων

Κακοκαιρία σε όλον τον νομό Τρικάλων

Με χιόνια και κρύο έκανε ποδαρικό ο Δεκέμβριος. Στον νομό μας το χιόνι έφτασε μέχρι το Περτούλι και από την άλλη πλευρά, μέχρι σχεδόν την Καστανιά (οι φωτό είναι από το Περτούλι και ανοίγουν σε νέα καρτέλα). Το κρύο είναι αισθητό και στα πεδινά, όπου η συνεχής βροχόπτωση έχει δημιουργήσει και προβλήματα. Πάντως η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και αυτή τη βδομάδα. Εξάλλου, από το Σάββατο χιονίζει σε όλα τα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και της Πελοποννήσου, αλλά και βόρεια της χώρας με αποτέλεσμα η κυκλοφορία σε αρκετές περιοχές να διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Συγκεκριμένα, αλυσίδες χρειάζονται όσοι οδηγοί θελήσουν να μεταβούν στα χιονοδρομικά κέντρα Βόρρας – Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα και Βασιλίτσας στα Γρεβενά.

Επίσης, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 18 – 28 χλμ, στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, από το 35 – 55 χμλ, στην εθνική οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας, από το 9 – 30 χλμ. αλλά και στον δρόμο που οδηγεί από το Αμύνταιο στον παραδοσιακό οικισμό του Νυμφαίου στη Φλώρινα.

Η πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα:

Την Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, είναι πιθανόν να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη:

Παροδικές νεφώσεις στη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, αναμένουμε την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιονιά θα εκδηλωθούν στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της ηπείρου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιά σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε την Τέταρτη, 4, και την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά την Τετάρτη και την Πέμπτη.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή