"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

«Καλάθια καπαμά» – Με «σπασμένα φρένα» συνεχίζουν να «τρέχουν» οι τιμές των τροφίμων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με «σπασμένα φρένα» συνεχίζουν να «τρέχουν» οι τιμές των τροφίμων και όλων των ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επιστρατεύει όλο τον προπαγανδιστικό της «οίστρο» για να παρουσιάσει ως τάχα απάντηση τα «καλάθια καπαμά», τα οποία όχι μόνο δεν βουλώνουν τις τεράστιες τρύπες στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς αλλά επιπλέον – σύμφωνα και με τις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΕ – θα «κοπούν μαχαίρι» το προσεχές διάστημα.

Χαρακτηριστική για τη νέα άνοδο των τιμών που επίκειται είναι η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, ότι μέσα στο 2023«δεν θα δούμε μείωση των τιμών, ούτε σταθεροποίηση, αυτό που θα δούμε είναι να αυξάνονται οι τιμές με μειωμένο ρυθμό».

Δηλαδή, αυξήσεις πάνω στις ήδη τεράστιες αυξήσεις, αλλά με …μειωμένους ρυθμούς. Κι αυτό ενώ μέσα σε έναν χρόνο οι αυξήσεις στο κρέας έχουν ξεπεράσει το 20%, στα γαλακτοκομικά και στα αυγά το 25%, στο ψωμί 17% και πάει λέγοντας. Και ενώ μόνο μέσα στον Γενάρη οι ανατιμήσεις έφτασαν το 7%.

Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος είναι ότι οι σουπερμαρκετάδες είδαν τους τζίρους τους να εκτοξεύονται στα 652 εκατ. ευρώ μόνο τον Γενάρη, αύξηση 42 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι και μάλιστα παρά τη μείωση του όγκου των πωλήσεων, λόγω του ότι ο λαός κόβει ακόμα και από στοιχειώδεις ανάγκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης