Καλαμπάκα: Δεύτερος γύρος για Σινάνη – Σακελλαρίου Reviewed by Momizat on .     Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η μάχη για την Καλαμπάκα. Όλα σε αυτόν τον Δήμο είναι πρωτόγνωρα. Απαριθμούμε: 1. Υπάρχουν δύο συνδυασμοί με υποψηφίους που     Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η μάχη για την Καλαμπάκα. Όλα σε αυτόν τον Δήμο είναι πρωτόγνωρα. Απαριθμούμε: 1. Υπάρχουν δύο συνδυασμοί με υποψηφίους που Rating: 0

Καλαμπάκα: Δεύτερος γύρος για Σινάνη – Σακελλαρίου

Καλαμπάκα: Δεύτερος γύρος για Σινάνη – Σακελλαρίου

 

 

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η μάχη για την Καλαμπάκα. Όλα σε αυτόν τον Δήμο είναι πρωτόγνωρα. Απαριθμούμε:
1. Υπάρχουν δύο συνδυασμοί με υποψηφίους που υποστηρίζονται αλλά δεν υποστηρίζονται από τη ΝΔ. Ο Χρ. Σινάνης πήρε το χρίσμα από τον Βυρ. Μπουτίνα και την ομάδα του, αλλά ο Γ. Μπουφίδης έπαιξε πολύ δυνατά, με ισχυρές μετεγγραφές και συμμαχίες.

2. Ο νυν Δήμαρχος, Δημ. Σακελλαρίου, φαινόταν να χάνει το παιχνίδι, ακόμη και για τον δεύτερο γύρο. Ουδείς τον υπολόγιζε. Αλλά όσο περνούσε η ώρα, τόσο αύξαινε τα ποσοστά του και τόσο απομακρυνόταν από τον Γ. Μπουφίδη. Κατά τις 2 το πρωί, ο νυν Δήμαρχος είχε (στα μισά εκλογικά τμήματα) 35,83%, ενώ ο κ. Μπουφίδης μόλις 13,16%. Φάνηκε, δηλαδή, ότι η μάχη θα ήταν και πάλι «παραδοσιακή» στην Καλαμπάκα

3. Μόνο που αυτή τη φορά, ο αστάθμητος παράγοντας είναι… δύο. Ο ένας. Ο συνδυασμός Μπουφίδη. Ο οποίος πήρε το ποσοστό αυτό – σε όποιο καταλήξει η κάλπη – ακριβώς επειδή ο συνδυασμός Μπουτίνα είχε κουράσει.

4. Ο δεύτερος παράγοντας είναι ο συνδυασμός που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών, που ξεκίνησε ως μια απλή πρωτοβουλία πολιτών που δεν είναι καν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απλώς νοιάζονται για τον Δήμο. Είχαν πρωτοεμφανιστεί με το ζήτημα της στέγης στο 5ο Δημοτικό και έφτασαν να συγκροτούν συνδυασμό. Στηρίχθηκαν από την Παν. Δριτσέλη, επέλεξαν για πρώτη φορά γυναίκα ως υποψήφιο και προχώρησαν. Φαινομενικά, θα λάβουν λιγότερες ψήφους από το ΚΚΕ. Όμως, το γεγονός ότι κατάφεραν, μέσα σε εξαιρετικά σύντομο διάστημα, να συσπειρωθούν, να οργανωθούν και να βγουν προς την κοινωνία με «όργωμα» των χωριών, είναι στα αξιοσημείωτα και ενθαρρυντικά για τη δημοκρατία εν γένει.

5. Παραδοσιακά, ελάχιστες θετικές εκπλήξεις επεφύλασσε το ΚΚΕ στην Καλαμπάκα. Μαζί με έναν βαμμένο «μπλε» ορεινό όγκο, ήταν μάλλον δύσκολο και φέτος να ξεφύγει από τα χαμηλά ποσοστά. Χρειάζεται μάλλον άλλου είδους προσέγγιση σε αυτήν την περιοχή.
Στις 5 το πρωί, ο Χρ. Σινάνης συγκέντρωνε 41,11% και ο Δημ. Σακελλαρίου 36,38%.

Το γενικό συμπέρασμα για τον Δήμο Καλαμπάκας, είναι ότι παραμένει μυστικό, ακόμη και για τους ίδιους. Αχανής όπως είναι, με χωριά ανύπαρκτα πλέον, όλα συγκεντρώνονται σε μικρά χωριά και στην πόλη της Καλαμπάκας. Έχει ιδιαιτερότητες που δεν συζητήθηκαν καθόλου στην προεκλογική περίοδο. Το μείζον ζήτημα των δράσεων στα Μετέωρα, πέρασε στο ντούκου. Σαν να μην ενδιαφέρει τους Καλαμπακιώτες, τι θα κάνουν στις 2 Σεπτεμβρίου 2014 με τον τουρισμό.

Επίσης, δεν συζητήθηκε ουσιαστικό θέμα ανάπτυξης. Είναι υπέρ, κατά ή έχουν άλλη πρόταση οι συνδυασμοί για το αιολικό πάρκο στα ορεινά; Το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν γνωμοδότησε θετικά για τη σχετική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Τι θέση έχουν οι συνδυασμοί που θα λάβουν έδρα, για την αιολική ανάπτυξη (για παράδειγμα); Ουδείς γνωρίζει με σαφήνεια.

Επομένως στον δεύτερο γύρο, οι καλαμπακιώτες έχουν να σκεφτούν σοβαρά, ορισμένα ζητήματα, εκτός από το αν η Τρικάλων θα είναι μονόδρομος. Σοβαρό κι αυτό, αλλά δεν κρίνει την παραμονή τουριστών για πάνω από ένα βράδυ.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή