"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Καλαμπακιώτικη “επίθεση” από τον ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Από τη μεγάλη προσέλευση πολιτών και την πλούσια συζήτηση για όλα τα μείζονα θέματα της περιοχής και της χώρας χαρακτηρίστηκε η ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Καλαμπάκα. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών Καλαμπάκας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάστηκε το άμεσο κυβερνητικό πρόγραμμα της Αριστεράς και οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις για την οικονομική ανασυγκρότηση της περιοχής. Στους βασικούς προγραμματικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος αναφέρθηκε η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη, υπεύθυνη εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών. Τα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και τις οικονομικές προκλήσεις για την περιοχή ανέλυσε η βουλευτής Τρικάλων Παναγιώτα Δριτσέλη, ενώ χαιρετισμό απήυθυνε και η βουλευτής β’ Αθηνών και καταγόμενη από την περιοχή Φωτεινή Κούβελα.

Ιδιαίτερα σημεία ενδιαφέροντος της εκδήλωσης αποτέλεσαν η ανταλλαγή απόψεων γύρω από τους προγραμματικούς άξονες του προγράμματος της ΔΕΘ, ενώ σημαντικές πτυχές ανέδειξαν και οι ιδέες των πολιτών σε ό,τι αφορά την αντιστροφή του δυσμενούς οικονομικού κλίματος στη περιοχή της Καλαμπάκας. Η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε την ανάγκη αποκλιμάκωσης των φορολογικών βαρών για να μπορέσει η οικονομία να αναπτυχθεί, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω της ρύθμισης των οφειλών τους προς το δημόσιο και τις τράπεζες. Η βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας μιας θετικής δέσμης παρεμβάσεων στον τομέα της οικονομίας για να αλλάξει η φορά των πραγμάτων και να δοθεί πραγματική ώθηση στην ανάπτυξη.

Από την πλευρά της η βουλευτής Τρικάλων Παναγιώτα Δριτσέλη ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Καλαμπάκας σε ό,τι αφορά τον αγροτικό τομέα αλλά και σε σχέση με τον τουρισμό. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αλλαγή του οικονομικού μοντέλου, μέσα από παρεμβάσεις ανάπτυξης στην αγροτική και την τουριστική οικονομία. Η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και η ενδυνάμωση των τουριστικών δυνατοτήτων και υποδομών αποτελούν σύμφωνα με τη βουλευτή τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο, ενώ επισημάνθηκε και η ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης των δομών υγείας και κοινωνικής προστασίας που δοκιμάζονται από τις πολιτικές λιτότητας της Κυβέρνησης.

Ακολούθησε εφ’ όλης της ύλης συζήτηση και ενδελεχείς ερωτήσεις για τα σχεδιαζόμενα βήματα εφαρμογής των δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Αναδείχθηκε πλούτος απόψεων σχετικά με τις απαραίτητες παρεμβάσεις ανάπτυξης για την περιοχή της Καλαμπάκας, ενώ ακολούθησε και ζωηρή ανταλλαγή σκέψεων γύρω από τα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα κεντρικής πολιτικής, όπως το θέμα του χρέους και της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Όλοι οι παραβρισκόμενοι αποτίμησαν άκρως θετικά την ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Καλαμπάκα και δήλωσαν το ενεργό ενδιαφέρον τους για τη συνέχιση κάθε μορφής εξωστρεφών δράσεων που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ανάδειξη των ζητημάτων της περιοχής.

 

Ο. ΚαλαμπάκαςΣΥΡΙΖΑ

syriza1

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης