"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14 C
Trikala

Καλαμπακιώτισσα πουλάει μέχρι και το σπίτι της για να σώσει την κόρη της

lafarm

Σχετικά άρθρα

Rafaela
Αντιμέτωπη, για άλλη μια φορά, με τη γραφειοκρατία βρίσκεται η συμπολίτισσά μας Αντιγόνη Γάτου, η οποία εδώ και μήνες βιώνει τον δικό της Γολγοθά.
Η μητέρα της μικρής Ραφαέλας, που τραυματίστηκε σοβαρότατα σε τροχαίο τον περασμένο Οκτώβριο, καλείται τώρα να αντιμετωπίσει την καθυστέρηση της έγκρισης από την επιτροπή του ΙΚΑ για την μεταφορά της μικρής σε νοσοκομείο του Εξωτερικού και την κάλυψη των εξόδων τής εκεί νοσηλείας.
Τα έξοδα νοσηλείας της στην Ελλάδα αλλά και της μεταφοράς και νοσηλείας της μικρής στο Εξωτερικό είναι τεράστια και οι γονείς, που είναι άνεργοι, αφού είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης κοντά στη μικρή Ραφαέλα, δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν, κι έτσι αναγκάζονται να πουλήσουν μέχρι και το σπίτι τους στην Καλαμπάκα, που βρίσκεται στην οδό Ιωαννίνων 12.
Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και γι’ αυτό γίνεται έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει. Έχει ανοιχτεί ένας τραπεζικός λογαριασμός στο όνομα της μικρής που είναι στην Τράπεζα Πειραιώς 6587-127665-497 – Ραφαέλα Γκαγκανάτσιου.
Το ιστορικό
Τον περασμένο Οκτώβριο, το μόλις 9 μηνών τότε αγγελούδι της οικογένειας, η Ραφαέλα, τραυματίστηκε σοβαρότατα σε τροχαίο.
Η μικρή υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και χρειάστηκε να υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων στο Νοσοκομείο Λάρισας και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Όπως μας ανέφερε η μητέρα της, Αντιγόνη Γάτου, οι εγχειρήσεις ήταν επιτυχείς και το παιδί ανάρρωνε.
Τον Φεβρουάριο του 2015 όμως, οπότε και τελείωσαν τα χειρουργεία, το κοριτσάκι προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, η οποία σύμφωνα με όσα έχει καταγγείλει δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κοριτσάκι νοσηλεύτηκε για αρκετές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Ενηλίκων με ανοιχτό το κρανίο, ύστερα από δύσκολη χειρουργική επέμβαση και όχι στη ΜΕΘ Παίδων, όπως επιβαλλόταν. Χρειάστηκε υπουργική παρέμβαση, για να μεταφερθεί στην ενδεδειγμένη Εντατική.
Η περιπέτεια όμως για την ήδη ταλαιπωρημένη οικογένεια δεν σταματά, καθώς η μεταφορά του κοριτσιού σε κλινική του Εξωτερικού, προκειμένου να της παρασχεθεί η απαραίτητη νοσηλεία, για να αντιμετωπίσει τη λοίμωξη, καθώς και η κάλυψη των εξόδων νοσηλείας της Ραφαέλας σε κλινική της Γερμανίας χρειάζονται σχετική απόφαση από την αρμόδια επιτροπή του ΙΚΑ. Ο φάκελος με όλα τα δικαιολογητικά είναι στα χέρια των μελών της επιτροπής, όμως βρίσκονται συνέχεια εμπόδια και έτσι η μεταφορά καθυστερεί.
«Το παιδί μου ξεπέρασε τη σοβαρότατη εγκεφαλική κάκωση και κινδυνεύει να καταλήξει από τη λοίμωξη. Το παιδί δεν έχει κρανίο… Πρέπει να μεταφερθεί με ειδικό αεροσκάφος, με γιατρό που θα αλλάζει και τα οξυγόνα του παιδιού. Μέχρι εκείνη τη στιγμή τι θα γίνει;», έχει δηλώσει γεμάτη απόγνωση και αγωνία η κ. Αντιγόνη Γάτου.
Η περιπέτεια της μικρής Ραφαέλας έχει λυγίσει και τους πιο δυνατούς. Ποιος μπορεί να αδιαφορήσει μπροστά στη ζωή ενός παιδιού, που ταλαιπωρείται τόσον καιρό;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης